Close
Sem a helyiek, sem a turisták nem fognak örülni a Maldív-szigetek újonnan érkező adójának

Sem a helyiek, sem a turisták nem fognak örülni a Maldív-szigetek újonnan érkező adójának

Aki jövőre célba venné a turistaparadicsomot, annak jelentős pluszköltséggel kell számolnia.

Ibrahim Mohamed Solih maldív elnök bejelentette az ország repülőtéri adókról és illetékekről szóló törvényének módosítását, melynek értelmében 2022. január 1-jétől kezdődően ún. távozási adót vezet be a Maldív-szigetekről elutazók számára.

A távozási adó nemcsak a turistákra, hanem a helyiekre is vonatkozik majd, és a szigetek összes repülőterét érinti. Jelenleg a Maldív-szigeteken ún. repülőtéri szolgáltatási díj (ASC) van érvényben 2021. december 31-ig, amikor is felváltja az új díjszabás.

A Maldív-szigeteki lakosoknak tizenkét dollárt (kb. 3600 forintot) kell fizetniük, amennyiben turistaosztályon utaznak, a nem helyieknek ugyanezért harmincat (kb. 9100 forintot) vonnak le a számlájukról.

Business classon hatvan dollárra (18 ezer forintra) emelkedik a díj, mind a helyiek, mind a turisták számára, az első osztályon utazók pedig kilencvendolláros (27 ezer forintos) pluszköltséggel számolhatnak, akár a szigeteken élnek, akár külföldiek.

Akik pedig privát chartergéppel repülnek el a Maldív-szigetekről, azoknak 120 dollárt (36 ezer forintot) kell befizetniük. A díjbeszedés a légitársaságok feladata lesz. Az elnöki hivatal közleménye szerint a diplomáciai mentességgel rendelkező utasoknak és a két éven aluli gyermekeknek elengedik az illetéket.

És ez még nem minden, merthogy emellett az ország legfőbb csomópontjának számító Velana Nemzetközi Repülőtérről (MLE) induló utasoknak az új távozási adón felül huszonöt dolláros (7600 forintos) repülőtér-fejlesztési díjat is fizetniük kell.

Ithaafushi – így hívják a Maldív-szigetek legnagyobb magánszigetét, ahol maximális szintre emelhető a szociális távolságtartás. A Waldorf Astoria Hotels & Resorts tulajdonában lévő Ithaafushi magánsziget a járványtól való elmenekülés ígéretével csábítja vendégeit.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay, Unsplash)

adó | maldív-szigetek | plusköltség | távozási | utazás

FOLYTASD EZZEL

Egy uszoda megkérdezte a vendégeket, hogy hajlandók-e otthon zuhanyozni

Ennél halloweenibb hangulatú szállást keresve sem találnánk az Airbnb-n

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram