Mámorító boros programokkal indul a tavasz Buda legotthonosabb borbárjában

A borbár műfajt az elmúlt nyolc-tíz évben szinte tökéletesre csiszolta a vendéglátós szakma, az exkluzív champagne-kóstolóktól a puszta hedonizmusig széles a skála Budapest és a nagyobb vidéki városok legjobb helyein.

A nyáron nyílt Kóstolom Borbárban viszont annyira felpörögtek az események, hogy alig telik el hét szakmai és egyben szórakoztató programok nélkül.

Múlt héten még az ambiciózus sümegi borász, Egly Márk borait kóstolták a Kóstolomban, ezen a héten már a mádi Holdvölgy érkezik szerda (március 20.) este, hogy egyszerre tartson furmintból és dizájnból korrepetálást. A kóstolón a frissebb száraz tételek mellett előkerül két édes nagyágyú is, a pincészet 2007-es Signature-je – ami furmint, hárslevelű és zéta házasítás –, valamint egy 2010-es hatputtonyos aszú is.

Bár a mádi pincetúrát minden tisztességes borfogyasztónak kötelezővé tennénk, ezen az estén egész biztos, hogy remek borokat, jó sztorikat és szuper, éhségűző falatokat kapunk a borbárban.

Egy héttel később, március 27-én már a balatonboglári Légli Ottó érkezik a Lövőház és Káplár utca sarkán megbújó műhelybe, hogy bemutassa a tó déli partjának talán leggyümölcsösebb, legikonikusabb borait. Ottó borai közül ráadásul néhány újoncot is megízlelhetünk: a 2018-asok közül kóstolható lesz a 333 – ami mindig az év 333. napján kerül forgalomba – mellett az olaszrizling, a sauvignon és a chardonnay is.

A kóstolósorozatot aztán április első szerdáján az a Robert Gilvesy zárja, aki az elmúlt években nagy szerepet játszott abban, hogy a Szent György-hegy újjáéledt, és egyre izgalmasabb programokkal kecsegtet. A Kanadából hazatelepült vállalkozó nemcsak gyönyörű borászatot épített a hegyen, hanem borászával, Ruppert Mártonnal közösen új megvilágításba helyezték a vulkanikus borokat, és a Bohém Légyott rendezvényükkel minden nyáron közelebb hozzák a fogyasztókat a termőhelyhez.

Robert néhány új tétel mellett meglepetéssel is készül, úgyhogy azoknak, akik kedvelik a vulkanikus borok ásványos, maszkulin karakterét, ez tényleg kihagyhatatlan programnak ígérkezik.

Ez is érdekelhet:

Így néz ki Zágráb új Michelin-csillagos étterme

Horvátországban immáron öt étterem rendelkezik a patinás kitüntetéssel.

MAD | borbár | Balatonboglár | Ruppert Márton | szakmai kóstoló

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom