A világ legismertebb, Marilyn Monroe-t ábrázoló képe rekordáron kelhet el

A Warhol-festményért akár kétszáz millió dollárt, vagyis több mint hatvanhétmilliárd forintot adhatnak a Christie’s aukcióján.

Andy Warhol hatvanéves, Marilyn Monroe-t ábrázoló portréja a valaha volt legdrágábban eladott kortárs művészeti alkotás lehet. A festmény májusban kerül kalapács alá a Christie’s-ben és a várakozások szerint

kétszázmillió dollár körüli összegért kel majd el.

A Shot Sage Blue Marilyn című festmény szitanyomással készült Monroe 1953-as Niagara című filmjének sajtófotója alapján. A képet Warhol többször is használta munkája során egészen 1987-ben bekövetkezett haláláig.

Az alkotás Thomas és Doris Ammann svájci műkereskedők hagyatékának része volt.

Úgy tudni, mielőtt Thomas Ammann megszerezte volna a művet az 1970-es években, a New York-i kiadó és híres műgyűjtő, S. I. Newhouse tulajdona volt. Warhol az ikonikus festménynek öt változatát készítette el, melyek olyan magánkézben vannak.

A testvérpár családi galériát működtetett, melyben a modern és kortárs művészet legkiemelkedőbb alkotásai is helyet kaptak. Doris 2021-es haláláig vezette a vállalkozást; testvére csaknem három évtizeddel korábban, 1993-ban hunyt el.

A Warhol-portré eladásából befolyt teljes bevételt az Ammann alapítvány kapja.

(Forrás: RobbReport, fotó: Getty Images)

Marilyn Monroe | Christie’s | monroe | licitálás | árverés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom