Close
Így még nem vártunk Márton-napot: Michelin-csillagos séf főz a Danubius Hotel Gellértben

Így még nem vártunk Márton-napot: Michelin-csillagos séf főz a Danubius Hotel Gellértben

Palágyi Eszter, a Michelin-csillagos Costes head chefje ezúttal a Danubius Hotel Gellért Márton-napi Borfesztiváljának díszvendégeként a fesztivál exkluzív eseménye, a Lakosztályétterem vendégeinek készül fine dining ételsorával és a hozzá tartozó borválogatással.

Az eddigi borfesztiválok során egy merőben új gasztronómiai fogalmat is bevezetett az idén százéves Gellért Hotel: elsőként a szállodák között, lakosztályétteremként nyitotta meg azt az apartmanját, mely a legszebb kilátást mutatja a fővárosra, és melyben eddig legjelesebb vendégei szálltak meg.

A kezdeményezés közkedvelt hagyomány lett mára, melyen Michelin-csillagos éttermek séfjei adják egymásnak a kilincset.

Ezúttal november 9-én és 10-én ad helyet a limitált exkluzív vacsorának a 422-es apartman, ahol Palágyi Eszter ételsorát élvezhetik a vendégek a Márton-nap égisze alatt – főszerepben természetesen a libával. Előételként libamáj, lila káposzta, fonott kalács, levesként liba consommé, főételként pedig liba confit kerül az asztalra. A desszert Costes mézes-krémes, valamint a séf somlói galuskája lesz, és minden fogáshoz válogatott borokat kínálnak.

Tudva, hogy Palágyi Eszter konyhájának egyik legfőbb ismérve a fine dining alapokon nyugvó, szüntelen újításokra törekvő játékosság, már most szárnyalhat a fantázia, hogy micsoda ízek kelnek majd életre ezeken a vacsorákon az ételek nevei mögött.

Különleges ráadás ehhez, hogy a séf személyesen tálal és mesél az ételekről.

A hatfogásos vacsora résztvevői a Márton-napi Borfesztiválra is beléphetnek, ahol korlátlan bor- és pálinkakóstolás várja őket.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, MTI, Costes, Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom