Close
Így még nem vártunk Márton-napot: Michelin-csillagos séf főz a Danubius Hotel Gellértben

Így még nem vártunk Márton-napot: Michelin-csillagos séf főz a Danubius Hotel Gellértben

Palágyi Eszter, a Michelin-csillagos Costes head chefje ezúttal a Danubius Hotel Gellért Márton-napi Borfesztiváljának díszvendégeként a fesztivál exkluzív eseménye, a Lakosztályétterem vendégeinek készül fine dining ételsorával és a hozzá tartozó borválogatással.

Az eddigi borfesztiválok során egy merőben új gasztronómiai fogalmat is bevezetett az idén százéves Gellért Hotel: elsőként a szállodák között, lakosztályétteremként nyitotta meg azt az apartmanját, mely a legszebb kilátást mutatja a fővárosra, és melyben eddig legjelesebb vendégei szálltak meg.

A kezdeményezés közkedvelt hagyomány lett mára, melyen Michelin-csillagos éttermek séfjei adják egymásnak a kilincset.

Ezúttal november 9-én és 10-én ad helyet a limitált exkluzív vacsorának a 422-es apartman, ahol Palágyi Eszter ételsorát élvezhetik a vendégek a Márton-nap égisze alatt – főszerepben természetesen a libával. Előételként libamáj, lila káposzta, fonott kalács, levesként liba consommé, főételként pedig liba confit kerül az asztalra. A desszert Costes mézes-krémes, valamint a séf somlói galuskája lesz, és minden fogáshoz válogatott borokat kínálnak.

Tudva, hogy Palágyi Eszter konyhájának egyik legfőbb ismérve a fine dining alapokon nyugvó, szüntelen újításokra törekvő játékosság, már most szárnyalhat a fantázia, hogy micsoda ízek kelnek majd életre ezeken a vacsorákon az ételek nevei mögött.

Különleges ráadás ehhez, hogy a séf személyesen tálal és mesél az ételekről.

A hatfogásos vacsora résztvevői a Márton-napi Borfesztiválra is beléphetnek, ahol korlátlan bor- és pálinkakóstolás várja őket.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, MTI, Costes, Unsplash)

Close