Close
Biztos, ami biztos, ezt a kiegészítőt még érdemes becsomagolni elutazás előtt

Biztos, ami biztos, ezt a kiegészítőt még érdemes becsomagolni elutazás előtt

Bizonyos országokban, helyszíneken és élethelyzetekben még mindig szükséges lehet.

A legtöbb országban már nincs előírt maszkviselési kötelezettség a közterületeken, de egyes városok helyspecifikus maszkszabályokat vezettek be, amelyek a vendégekre és a helyiekre egyaránt vonatkoznak. Ilyenek a tömegközlekedési eszközök és repülőterek, valamint a kulturális indtézmények, például múzeumok és színházak.

Bár az Egyesült Államokban és az EU-ban már nem írják elő a tömegközlekedési eszközökön a maszkhasználatot, sok országban még mindig kötelező, beleértve a repülőjáratokat is.

Számos népszerű európai célállomásra, többek között Ausztriába, Németországba, Olaszországba, Portugáliába és Spanyolországba közlekedő járatokon továbbra is kötelező maszkot viselni. Görögországban a taxikban és néhány más tömegközlekedési eszközön, köztük a kompokon is elő van írva, ám a repülőgépeken, a vonatokon és a buszokon nincs. Kanadában, Ausztráliában és Új-Zélandon a repülőtéren is kell maszkot viselni, ugyanez az előírás Mexikóban és Costa Ricán.

Néhány nagyvárosra külön szabályok vonatkoznak, New York-ban például a metrón, az elővárosi vonatokon, a buszokon, a taxikban, az Uber és a Lyfts autóiban, valamint a város két repülőterén – John F. Kennedy Nemzetközi Repülőtér (JFK) és LaGuardia Repülőtér (LGA) – is kötelező maszkot hordani, és hasonló a helyzet Los Angelesben is.

Jó pár ismert kulturális intézmény egyedi maszkmandátumot vezetett be. New Yorknál maradva ilyen az Amerikai Természettudományi Múzeum, a Metropolitan Művészeti Múzeum, és a Guggenheim Múzeum. Mások, mint mondjuk a Seattle-i Művészeti Múzeum, csak havonta egy órán át kérik a művészetre vágyó látogatóktól a maszk viselését.

Manhattanben e hónap végéig van érvényben maszkkötelezettség a Broadwayen, aztán a hatóságok döntenek arról, hogy folytatják-e, vagy teljesen feloldják. Olaszországban legalább június közepéig kötelező a maszk viselése bizonyos beltéri helyiségekben, beleértve a színházakat, mozikat, koncerttermeket és sportlétesítményeket.

Eközben egy friss kutatás azt vizsgálta, melyek azok a városok, ahol az igazán jó időjárás a kedvező árakkal találkozik. A ParkSleepFly repülőtéri szállásadó cég munkatársai megvizsgálták azokat a városokat, ahol a napsütés, szinte teljes biztonsággal garantált. A napsütéses órák számát pedig a kétágyas szállodai szoba éjszakánkénti átlagos árával vetették össze így

megkapták a legjobb ár-érték-arányú úti célokat.

(Forrás: The Points Guy, fotók: Getty Images)

tömegközlekedés | intézmény | new york | covid | előírás

FOLYTASD EZZEL

A romok közt modern bevásárlóközpontok és előkelő lakóházak nőnek: így támad fel a Közel-Kelet Párizsa

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram