Biztos, ami biztos, ezt a kiegészítőt még érdemes becsomagolni elutazás előtt

Bizonyos országokban, helyszíneken és élethelyzetekben még mindig szükséges lehet.

A legtöbb országban már nincs előírt maszkviselési kötelezettség a közterületeken, de egyes városok helyspecifikus maszkszabályokat vezettek be, amelyek a vendégekre és a helyiekre egyaránt vonatkoznak. Ilyenek a tömegközlekedési eszközök és repülőterek, valamint a kulturális indtézmények, például múzeumok és színházak.

Bár az Egyesült Államokban és az EU-ban már nem írják elő a tömegközlekedési eszközökön a maszkhasználatot, sok országban még mindig kötelező, beleértve a repülőjáratokat is.

Számos népszerű európai célállomásra, többek között Ausztriába, Németországba, Olaszországba, Portugáliába és Spanyolországba közlekedő járatokon továbbra is kötelező maszkot viselni. Görögországban a taxikban és néhány más tömegközlekedési eszközön, köztük a kompokon is elő van írva, ám a repülőgépeken, a vonatokon és a buszokon nincs. Kanadában, Ausztráliában és Új-Zélandon a repülőtéren is kell maszkot viselni, ugyanez az előírás Mexikóban és Costa Ricán.

Néhány nagyvárosra külön szabályok vonatkoznak, New York-ban például a metrón, az elővárosi vonatokon, a buszokon, a taxikban, az Uber és a Lyfts autóiban, valamint a város két repülőterén – John F. Kennedy Nemzetközi Repülőtér (JFK) és LaGuardia Repülőtér (LGA) – is kötelező maszkot hordani, és hasonló a helyzet Los Angelesben is.

Jó pár ismert kulturális intézmény egyedi maszkmandátumot vezetett be. New Yorknál maradva ilyen az Amerikai Természettudományi Múzeum, a Metropolitan Művészeti Múzeum, és a Guggenheim Múzeum. Mások, mint mondjuk a Seattle-i Művészeti Múzeum, csak havonta egy órán át kérik a művészetre vágyó látogatóktól a maszk viselését.

Manhattanben e hónap végéig van érvényben maszkkötelezettség a Broadwayen, aztán a hatóságok döntenek arról, hogy folytatják-e, vagy teljesen feloldják. Olaszországban legalább június közepéig kötelező a maszk viselése bizonyos beltéri helyiségekben, beleértve a színházakat, mozikat, koncerttermeket és sportlétesítményeket.

Eközben egy friss kutatás azt vizsgálta, melyek azok a városok, ahol az igazán jó időjárás a kedvező árakkal találkozik. A ParkSleepFly repülőtéri szállásadó cég munkatársai megvizsgálták azokat a városokat, ahol a napsütés, szinte teljes biztonsággal garantált. A napsütéses órák számát pedig a kétágyas szállodai szoba éjszakánkénti átlagos árával vetették össze így

megkapták a legjobb ár-érték-arányú úti célokat.

(Forrás: The Points Guy, fotók: Getty Images)

külföld | maszkviselés | new york | covid | intézmény

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom