Hamarosan búcsút inthetünk a maszknak ezeken a repülőjáratokon

A héten jelentheti be a döntést az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ.

Amerikában a legutóbbi hosszabbítás szerint még legalább április 18-ig el kell takarnia a száját és az orrát annak, aki repülőre száll. Az említett szabályozást az azt megelőző rendelet március 18-i lejárta előtt nyolc nappal jelentették be, és ebből kiindulva

várható, hogy Rochelle Walensky, a CDC igazgatója már a héten közli az új szabályozást.

Ezzel a plusz hónappal valószínűleg elővigyázatosságból hosszabbították meg a korábbi korlátozást, mivel a fertőzöttek száma már rohamosan csökken, és sok városban meg is szüntették az intézkedéseket – beleértve a maszkviselési kötelezettséget az iskolákban és az éttermekben.

Bár az Ashish Jha, a Biden-adminisztráció új Covid-19-reagálási koordinátora azt mondta, lehetséges, hogy mégis meghosszabbítják a korlátozást, de hozzátette, hogy „nem hiszi, hogy emiatt túlzottan aggódnunk kell.”

A maszkviselés eltörléséért egyébként már az Airlines for America (Légitársaságok Amerikáért) nevű kereskedelmi csoport is kampányolt, Nagy-Britanniában pedig már el is kezdődtek az enyhítések, noha az emberek többségét egyébként talán nem zavarná, ha továbbra is kellene viselni a maszkot.

(Forrás: Travelpulse, képek: Getty Images)

repülőgép | cdc | amerikai egyesült államok | maszkviselés eltörlése | maszkviselés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom