Close
Az erőszakos utasok miatt kérik ezt a változtatást a légitársaságok

Az erőszakos utasok miatt kérik ezt a változtatást a légitársaságok

Levelet írtak a légitársaságok igazgatói az elnöknek.

Miután az Egyesült Államokban meghosszabbították a maszkviselési kötelezettséget a közlekedési eszközökön, az Airlines for America (Légitársaságok Amerikáért) nevű kereskedelmi csoport, amely Amerika több legnagyobb légitársaságának vezérigazgatóit tömöríti, levelet írt Joe Biden elnöknek, és azt kérte, vessen véget a korlátozásnak. A levélben nemcsak a maszkviselés, hanem az indulás előtti tesztelési követelmények eltörlését is kérik.

“Itt az ideje, hogy az adminisztráció hatályon kívül helyezze az utazási korlátozásokat – beleértve a nemzetközi utazókra vonatkozó, indulás előtti tesztelési kötelezettséget és a maszkviselés követelményét –, mert ezek már nincsenek összhangban a jelenlegi járványügyi helyzet valóságával” – áll a levélben.

Az amerikai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) az elmúlt hetekben ugyan lazított a maszkviselésre vonatkozó irányelveken, miután jelentősen csökkent a megbetegedések száma, de ez nem érintette a közlekedési eszközöket.

A vezérigazgatók levele pedig azt a problémát is indokként hozta fel a korlátozás feloldására, hogy az amerikai légitársaságoknál

rendszeresen okoznak problémát azok az utasok, akik megtagadják a maszkviselést,

és erőszakosan lépnek fel az utaskísérőkkel szemben.

Mint írják, a maszkok és a tesztek ellenőrzése már két éve terheli az alkalmazottakat, miközben ez nem tartozik a munkakörükhöz, és a frusztrált ügyfelek nap mint nap olyan kihívások elé állítják őket, amelyek kihatnak a jóllétükre. A Fehér Ház még nem reagált a levélre.

Van, aki nem tartja kizártnak azt sem, hogy egyes légitársaságoknál örökre megmarad a maszkviselés. És hogy mit szólnak mindehhez az emberek? Talán meglepő lehet.

(Forrás: Thrillist, képek: Getty Images, Unsplash)

maszkviselés eltörlése | maszkviselés | maszk | egyesült államok | maszkviselési kötelezettség

FOLYTASD EZZEL

Ezért a ritka égi jelenségért érdemes lesz kimenni az udvarra a nap közepén

Budapestet is érinti ez a 46 éjszakás, folyami szuperhajós álomutazás

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram