Ez a mexikói butikhotel egy agávéültetvény közepén várja a vendégeit

A Matices Hotel de Barricas egy butikhotel a mexikói Tequilában. Igen, abban a Tequilában, ahonnan a mexikóiak nemzeti itala is származik.

A Matices Hotel de Barricas különlegessége, hogy a vendégeket hordókban szállásolják el, a lakóhordókat pedig pont egy szeszfőzde kellős közepére telepítették, egy hatalmas agávéültetvényre.

Így állnak össze a kirakós darabjai.

A városban egyébként számos tequilalepárló működik, az egyik üzemtulajdonos pedig elérkezettnek látta az időt, hogy turisztikai hasznot kovácsoljon a vidék természeti adottságaiból és gasztrokulturális hagyatékából. Így kezdődött el a Matices Hotel de Barricas története.

A butikhotelben harminc hordóépület található, akad közöttük négy luxuslakosztály, valamint egy Extra Aged nevű hordólakosztály is, a szálloda alatt négy és fél méterrel pedig egy pincére bukkanhatunk, ahol fahordókban érlelt tequilából spájzoltak fel, ezért ott ragadni sem olyan vészes.

A butikhotelhez tartozó étteremben, illetve bárban a vendégek tequilakóstolókon és pikáns gasztroprogramokon vehetnek részt, de a tradicionális ital készítési módját is elleshetik a szakértőktől, elvégre naponta 15 ezer liter tequilát készítenek el a birtokon termesztett kék agávéból.

Ez is érdekelhet:

Új-Zéland ékköve, Bay of Islands a júniusi télen is magához szólítja a kalandorokat

Még a szendergő Visnu sem tudna szebbet alkotni a teremtő álma során.

(Forrás: Matices Hotel de Barricas)

hotel | tequila | mexikó | butikhotel | hordó

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom