Close
Ez a mexikói butikhotel egy agávéültetvény közepén várja a vendégeit

Ez a mexikói butikhotel egy agávéültetvény közepén várja a vendégeit

A Matices Hotel de Barricas egy butikhotel a mexikói Tequilában. Igen, abban a Tequilában, ahonnan a mexikóiak nemzeti itala is származik.

A Matices Hotel de Barricas különlegessége, hogy a vendégeket hordókban szállásolják el, a lakóhordókat pedig pont egy szeszfőzde kellős közepére telepítették, egy hatalmas agávéültetvényre.

Így állnak össze a kirakós darabjai.

A városban egyébként számos tequilalepárló működik, az egyik üzemtulajdonos pedig elérkezettnek látta az időt, hogy turisztikai hasznot kovácsoljon a vidék természeti adottságaiból és gasztrokulturális hagyatékából. Így kezdődött el a Matices Hotel de Barricas története.

A butikhotelben harminc hordóépület található, akad közöttük négy luxuslakosztály, valamint egy Extra Aged nevű hordólakosztály is, a szálloda alatt négy és fél méterrel pedig egy pincére bukkanhatunk, ahol fahordókban érlelt tequilából spájzoltak fel, ezért ott ragadni sem olyan vészes.

A butikhotelhez tartozó étteremben, illetve bárban a vendégek tequilakóstolókon és pikáns gasztroprogramokon vehetnek részt, de a tradicionális ital készítési módját is elleshetik a szakértőktől, elvégre naponta 15 ezer liter tequilát készítenek el a birtokon termesztett kék agávéból.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Matices Hotel de Barricas)

butikhotel | tequila | hordó | hotel | mexikó

FOLYTASD EZZEL

Neogótikus toronyból lett elképesztő lakóépület az ikonikus Tribune Tower

Így néz ki Frank Sinatra egykori otthona

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram