Kinyitottak a kávézók és éttermek teraszai hétfőn Horvátországban, a vendéglátósok mintegy hetvenöt százaléka élt ezzel a lehetőséggel a korlátozások feloldását követően.
Csak azok a vendéglátóhelyek nem nyitottak ki, amelyek nem rendelkeznek külső térrel, vagy kevésbé forgalmas helyen van az üzlet, írták alapok. Ugyanakkor ők továbbra is készíthetnek italt és ételt elvitelre, a kormánytól pedig ígéretet kaptak arra, hogy márciusban még megkapják a járványhelyzet okozta gazdasági károk enyhítésére szánt támogatásokat.
Horvátországban jelenleg reggel hat és este tíz óra közt lehet élvezni a teraszokat a napsütésben, és az estéket az egyre melegebb tavaszi időben. A horvát Dvevnik hírportál beszámolója szerint mindenki nagyon örült a három hónapja tartó korlátozások feloldásának, például egy teraszon kávézgató, zágrábi gimnazista társaság egyik tagja úgy fogalmazott:
már alig vártam, hogy ne a hidegben egy padon vagy valakinek a lakásában találkozhassak a barátaimmal.
A teraszok asztalai között három méter távolságot tartanak, a vendéglátóhelyek pedig meghatározzák, hány fő ülhet egy asztalnál összesen. A pincéreknek kötelező a maszk viselése, beltéren pedig a mellékhelyiségben minden fogyasztó vendég számára is az.
Horvátországban az elmúlt 24 órában 91 új fertőzöttet azonosítottak, a járvány kezdete óta az országban 243 064-en fertőződtek meg.
Mellesleg nem csak Horvátország nyitott ma újra: Szardínia is fehér zónává minősülve újranyitotta éttermeit és bárjait, közben pedig az is kiderült, milyen országokba utazhatnak azok, akik már megkapták a koronavírus elleni oltást.
újranyitás | vendéglátás | étterem | terasz | támogatás | Horvátország
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!