Close
Mától kinyitottak Horvátországban a vendéglátóhelyek teraszai

Mától kinyitottak Horvátországban a vendéglátóhelyek teraszai

Kinyitottak a kávézók és éttermek teraszai hétfőn Horvátországban, a vendéglátósok mintegy hetvenöt százaléka élt ezzel a lehetőséggel a korlátozások feloldását követően. 

Csak azok a vendéglátóhelyek nem nyitottak ki, amelyek nem rendelkeznek külső térrel, vagy kevésbé forgalmas helyen van az üzlet, írták alapok. Ugyanakkor ők továbbra is készíthetnek italt és ételt elvitelre, a kormánytól pedig ígéretet kaptak arra, hogy márciusban még megkapják a járványhelyzet okozta gazdasági károk enyhítésére szánt támogatásokat.

Horvátországban jelenleg reggel hat és este tíz óra közt lehet élvezni a teraszokat a napsütésben, és az estéket az egyre melegebb tavaszi időben. A horvát Dvevnik hírportál beszámolója szerint mindenki nagyon örült a három hónapja tartó korlátozások feloldásának, például egy teraszon kávézgató, zágrábi gimnazista társaság egyik tagja úgy fogalmazott:

már alig vártam, hogy ne a hidegben egy padon vagy valakinek a lakásában találkozhassak a barátaimmal.

A teraszok asztalai között három méter távolságot tartanak, a vendéglátóhelyek pedig meghatározzák, hány fő ülhet egy asztalnál összesen. A pincéreknek kötelező a maszk viselése, beltéren pedig a mellékhelyiségben minden fogyasztó vendég számára is az.

Horvátországban az elmúlt 24 órában 91 új fertőzöttet azonosítottak, a járvány kezdete óta az országban 243 064-en fertőződtek meg.

Mellesleg nem csak Horvátország nyitott ma újra: Szardínia is fehér zónává minősülve újranyitotta éttermeit és bárjait, közben pedig az is kiderült, milyen országokba utazhatnak azok, akik már megkapták a koronavírus elleni oltást.

terasz | Horvátország | horvát | bár | vendéglátás

FOLYTASD EZZEL

Ez a weboldal nagy segítség lehet, ha külföldre költöznél

Így próbálják Dél-Spanyolországba csábítani a gazdagokat

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom