Close
Mától kinyitottak Horvátországban a vendéglátóhelyek teraszai

Mától kinyitottak Horvátországban a vendéglátóhelyek teraszai

Kinyitottak a kávézók és éttermek teraszai hétfőn Horvátországban, a vendéglátósok mintegy hetvenöt százaléka élt ezzel a lehetőséggel a korlátozások feloldását követően. 

Csak azok a vendéglátóhelyek nem nyitottak ki, amelyek nem rendelkeznek külső térrel, vagy kevésbé forgalmas helyen van az üzlet, írták alapok. Ugyanakkor ők továbbra is készíthetnek italt és ételt elvitelre, a kormánytól pedig ígéretet kaptak arra, hogy márciusban még megkapják a járványhelyzet okozta gazdasági károk enyhítésére szánt támogatásokat.

Horvátországban jelenleg reggel hat és este tíz óra közt lehet élvezni a teraszokat a napsütésben, és az estéket az egyre melegebb tavaszi időben. A horvát Dvevnik hírportál beszámolója szerint mindenki nagyon örült a három hónapja tartó korlátozások feloldásának, például egy teraszon kávézgató, zágrábi gimnazista társaság egyik tagja úgy fogalmazott:

már alig vártam, hogy ne a hidegben egy padon vagy valakinek a lakásában találkozhassak a barátaimmal.

A teraszok asztalai között három méter távolságot tartanak, a vendéglátóhelyek pedig meghatározzák, hány fő ülhet egy asztalnál összesen. A pincéreknek kötelező a maszk viselése, beltéren pedig a mellékhelyiségben minden fogyasztó vendég számára is az.

Horvátországban az elmúlt 24 órában 91 új fertőzöttet azonosítottak, a járvány kezdete óta az országban 243 064-en fertőződtek meg.

Mellesleg nem csak Horvátország nyitott ma újra: Szardínia is fehér zónává minősülve újranyitotta éttermeit és bárjait, közben pedig az is kiderült, milyen országokba utazhatnak azok, akik már megkapták a koronavírus elleni oltást.

FOLYTASD EZZEL
Újranyitásért tüntetnek az elkeseredett római vendéglátósok
Velencében még a vaporettókon is oltani fognak és nagyon várják a magyar turistákat
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom