Close
Mauin csupán előzetes regisztrációval lehet megnézni a világ legszebb napfelkeltéjét

Mauin csupán előzetes regisztrációval lehet megnézni a világ legszebb napfelkeltéjét

Nemcsak korán kell kelni, hogy aranyat leljünk Mauin, hanem előre gondolkodni.

A Hawaii-szigeteken már napfelkelte-turizmus is létezik. A Haleakala napfelkelte ugyanis rendre az erre szakosodott listák (bizony, ilyen is van) első helyén szerepel – nem véletlenül nevezte Mark Twain a “legfenségesebb látványnak”, amit valaha látott. Ahhoz viszont igencsak ébernek kell lennünk, hogy mi is részesüljünk az élményben.

Kizárólag előzetes regisztráció után lehet gyönyörködni a megkapó látványban a vulkán tetején, mert az utóbbi időben megsokszorozódott az odalátogató turisták száma, és a személyzet már nem bír annyi embert fogadni. Előfordult, hogy egyszerre ezren tobzódtak a csúcson, ami értelemszerűen komoly biztonsági kockázatot jelentett, az egymást taposó tömeg ráadásul kárt tett a különleges növényzetben is.

A park igazgatósága szerint mindezért a közösségi média a hibás,

mert az Instagramon és a Facebookon megosztott bámulatos képek hatására még többen érkeztek az addig is zsúfolt Maui szigetére.

A korlátozás értelmében reggelente csupán százötven autó mehet fel a kilátóhoz (ennyinek van hely), a regisztrációs díj pedig járművenként egy dollárba kerül (a parkbelépő ára húsz dollár). A foglalást a bejáratnál papíron kinyomtatva kell bemutatni, és természetesen a személyi okmányokra is szükség van. Maximum hatvan napra előre lehet helyet foglalni, ám a korlátozás kizárólag napfelkelte idejére, a hajnali három és reggel hét óra közötti időszakra, valamint az egyéni turistákra vonatkozik (a szervezett csoporttal érkezőknek nem kell aggódniuk).

Az idejében tett foglalás sem garantálja viszont a csodás napfelkeltét, hiszen a park nem tudja biztosítani a tökéletes időjárási viszonyokat. Pénzvisszatérítés pedig nincs.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Öt epikus európai kerékpárút, amelyen érdemes idén nyáron végigtekerni
A nyaraláson is megpróbál elérni a főnököd? Ennél frappánsabb választ nem adhatsz neki
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom