Close
Mauin csupán előzetes regisztrációval lehet megnézni a világ legszebb napfelkeltéjét

Mauin csupán előzetes regisztrációval lehet megnézni a világ legszebb napfelkeltéjét

Nemcsak korán kell kelni, hogy aranyat leljünk Mauin, hanem előre gondolkodni.

A Hawaii-szigeteken már napfelkelte-turizmus is létezik. A Haleakala napfelkelte ugyanis rendre az erre szakosodott listák (bizony, ilyen is van) első helyén szerepel – nem véletlenül nevezte Mark Twain a “legfenségesebb látványnak”, amit valaha látott. Ahhoz viszont igencsak ébernek kell lennünk, hogy mi is részesüljünk az élményben.

Kizárólag előzetes regisztráció után lehet gyönyörködni a megkapó látványban a vulkán tetején, mert az utóbbi időben megsokszorozódott az odalátogató turisták száma, és a személyzet már nem bír annyi embert fogadni. Előfordult, hogy egyszerre ezren tobzódtak a csúcson, ami értelemszerűen komoly biztonsági kockázatot jelentett, az egymást taposó tömeg ráadásul kárt tett a különleges növényzetben is.

A park igazgatósága szerint mindezért a közösségi média a hibás,

mert az Instagramon és a Facebookon megosztott bámulatos képek hatására még többen érkeztek az addig is zsúfolt Maui szigetére.

A korlátozás értelmében reggelente csupán százötven autó mehet fel a kilátóhoz (ennyinek van hely), a regisztrációs díj pedig járművenként egy dollárba kerül (a parkbelépő ára húsz dollár). A foglalást a bejáratnál papíron kinyomtatva kell bemutatni, és természetesen a személyi okmányokra is szükség van. Maximum hatvan napra előre lehet helyet foglalni, ám a korlátozás kizárólag napfelkelte idejére, a hajnali három és reggel hét óra közötti időszakra, valamint az egyéni turistákra vonatkozik (a szervezett csoporttal érkezőknek nem kell aggódniuk).

Az idejében tett foglalás sem garantálja viszont a csodás napfelkeltét, hiszen a park nem tudja biztosítani a tökéletes időjárási viszonyokat. Pénzvisszatérítés pedig nincs.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom