Ha ilyen MÁV-kedvezményt látsz, semmilyen körülmények közt ne kattints rá!

Az utóbbi időben nagyon megszaporodtak a pénzünkre és az adatainkra hajtó internetes csalók, és az utazás kapcsán is egyre több átveréssel találkozhatunk. A legújabb ezek közül az, amelyben a MÁV-Volán-csoport nevével élnek vissza adathalászok.

A csalók utazási kedvezményeket hirdetnek a MÁV-Volán-csoport és a MÁV-Start oldalaira megtévesztően emlékeztető Facebook és Instagram oldalakon. Egészen pontosan hamis START klub Prémium kártyát ajánlanak 699 forintért, egy évre szóló ingyenes utazással kecsegtetve.

Ez azonban nem valódi ajánlat, ezeken a közösségi platformokon keresztül a személyes adatainkat és pénzünket akarják megszerezni.

A MÁV-Start, a MÁV, vagy bármely, a MÁV-Volán-csoportba tartozó társaság ugyanis nem hirdet 699 forintért egy évre szóló, ingyenes utazást biztosító START klub Prémium kártyát.

A MÁV felhívja a figyelmet arra, hogy hivatalos oldalai csak a mavcsoport.hu, volanbusz.hu, mav-hev.hu, jegy.mav.hu cím alatt találhatók. Minden más weboldal vagy hirdetés, amely megtévesztően hasonlít ezekre, nagy valószínűséggel csalásra utal.

Hetek óta napi húsz-harminc hívás érkezik a vasúttársaság ügyfélszolgálatára, amelyben az utasok a csalásra hívják fel a figyelmet, vagy épp a megtévesztő hirdetésekben ajánlott kedvezményről érdeklődnek.

A csalások megelőzése érdekében a MÁV javasolja, hogy a mavcsoport.hu oldalon ellenőrizzük a kedvezményeket. Amennyiben kétség merül fel bármely, az interneten látott kedvezménnyel kapcsolatban, érdeklődjünk a telefonos ügyfélszolgálaton a +36 (1) 3 49 49 49 -es számon. Mint hozzáteszik, a MÁV-Volán-csoport elítéli az utasok megtévesztésére irányuló eseteket, és ezeket mindig jogi útra tereli.

A hamisítást az élelmiszerek sem ússzák meg, a legújabb áldozat ez a népszerű alapanyag.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

máv | vonat | csalás | vasút

FOLYTASD EZZEL

Kedden és szerdán is sztrájkolni fognak a buszvezetők, a járatok majdnem fele nem fog közlekedni Pécsett

Járatkiesésekkel és árameléssel kell számolniuk azoknak, aki a népszerű fapadossal utaznának

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom