Close
Gyönyörű és a környezethez is kíméletes az új McLaren

Gyönyörű és a környezethez is kíméletes az új McLaren

A Formula–1-es csapatáról ismert brit gyártó legújabb sportautója természetesen hibrid hajtású, ezért nemcsak erősebb és gyorsabb lett az elődjénél, de nem is pazarolja az üzemanyagot.

Bruce McLaren a szülei aucklandi műhelyében tanult mindent az autókról, és tizenöt évesen nyerte meg az első autóversenyét, majd 1958-ban utazott Európába, és a következő évben a Cooper csapatával már a Formula–1 résztvevője volt, az addigi legfiatalabb futamgyőztesként huszonkét évesen nyerte meg az Amerikai Nagydíjat. A következő években az Aston Martinnak és a Jaguarnak is vezetett, 1966-ban megnyerte a 24 órás Le Mans-i futamot a Ford GT-vel.

Bruce McLaren nem érhette meg a nevét viselő sportautókat, 1970-ben egy prototípusa tesztelésekor vesztette életét

Saját csapatát 1963-ban alapította, és két évvel később már Formula–1-es autót mutatott be a Monacói Nagydíjon, azóta tizenkét egyéni és nyolc konstruktőri világbajnoki címével a McLaren a versenysorozat második legsikeresebb csapata. A nyolcvanas években

elsőként kezdték el az addig csak az űrrepülésnél alkalmazott szénszálas anyagot használni

a versenyautókban, és 1992-ben jöttek ki az első utcai szuperautójukkal, a százhat példányban készült McLaren F1 sokáig a világ leggyorsabb sportkocsijának számított.

391 km/h végsebességével a McLaren F1 tizenkét éven keresztül tartotta a leggyorsabb közúti sportautó világrekordját

Sportautó-gyártóként tíz éve kezdett új fejezetet a McLaren a 12C bemutatásával, amelyet minden évben újabb típusok követtek, a belépőszintű 570S-től a csúcsmodell P1-ig. A wokingi márka az ezekkel szerzett összes tapasztalatát felhasználta a legújabb modelljéhez, ami a típusjelzés helyett valódi nevet kapott. Az Artura a technikájával is újat mutat, hiszen eleve hibridnek tervezték, ezért

nemcsak erősebb és gyorsabb lett az elődjének tekinthető 570S-nél, de tisztább is.

Az eddig használt V8-as helyett egy vadonatúj motort alkottak hozzá a McLarennél, és

a háromliteres biturbó V6-os már önmagában is 585 lóerőre képes, ezt egészíti ki a 95 lóerős villanymotor.

A kombinált teljesítmény bőséges, 680 lóerő, ezért az áramvonalas sportautónak három másodperc is elegendő, hogy elérje a 100 km/h sebességet. 8,3 másodperc után már kétszázzal száguld, 21,5 másodperc után éri el a háromszázat, a végsebessége 330 km/h.

Az Artura azért is érdekes, mert ez a második McLaren, amely képes tisztán elektromos hajtással is haladni,

és a jóval drágább P1-hez képest nem tíz, hanem akár harminc kilométert is mehet károsanyag-kibocsátás nélkül. Sok esetben hasznos lehet ez a képesség egy sportautónál is, a szűk városi utcákon és parkolóházakban nem kell feleslegesen égetni a benzint. A nyolcfokozatú automata váltójában hátramenet sincs, a tolatást is villanymotorral oldja meg a McLaren.

Fenntartható sportautó

A 185 ezer fontért, azaz több mint 76 millió forintnak megfelelő összegért rendelhető Artura a versenypályák nyílt napjára és hosszú utazásokra is tökéletes választás lehet. A csomagtartója ugyan csak 150 literes, de akinek ez nem elég, annak GT néven egy kategóriával nagyobb túrakocsit is kínál a McLaren. A brit márkánál pedig nem feledkeznek meg a különlegességekről sem, mint amilyen a tető és szélvédő nélküli Elva.

FOLYTASD EZZEL
Az otthon kényelmét ígéri a Hyundai elektromos autója
Az ajkai kristálypoharak sem hiányoznak ebből az egyedi Rolls-Royce-ból
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom