Close
Ablak és szélvédő nélküli szuperautót mutatott be a McLaren

Ablak és szélvédő nélküli szuperautót mutatott be a McLaren

Szélvédőre nincs szüksége a McLaren új csodaautójának, a vezetőjének viszont talán nem árt beszereznie egy bukósisakot.

Elva névre keresztelték a gyár új, szénszálas szuperautóját, amely egyben a McLaren legkönnyebb sportautója is.

A márka rajongóinak ismerős lehet az elnevezés, hiszen még a hatvanas években a gyári McLaren versenygépekre épülő, de más istálló színeiben feltűnt autók futottak Elvaként.

Az új Elva viszont közúti használatra készült, igaz, iparkodnia kell annak, aki szeretne egy példányt a garázsában tudni, merthogy csupán háromszázkilencvenkilenc darabot gyártanak belőle.

A teljesen nyitott utasterű modell a P1, a Senna és a Speedtail után az Ultimate Series legújabb tagja. Sem szélvédője, sem pedig oldalablakai nincsenek (bár előbbi opcionálisan választható), a gyár képviselőinek elmondása szerint azért, mert úgy alakították ki az aerodinamikáját, hogy a – 150 milliméterre kiemelkedni képes – légterelője az utasok fölött áramoltatja el a menetszelet.

A biztonság kedvéért azért jól jöhet a bukósisak, ugyanis az Elva egészen elképesztően gyorsul: három másodperc alatt eléri a 100 km/h-t, a 200-hoz pedig 6,7 másodpercre van csupán szüksége. Ha megnézzük a szuperteljesítményt biztosító motort, mindjárt megértjük az okát: négyliteres biturbó V8-asa 815 lóerős.

A modern, majdhogynem futurisztikus roadster nyolccolos központi érintőképernyőt kapott, a meglehetősen egyszerű pilótafülkében tolatókamerát is találni a navigáció mellett. Hátul pedig az időjárásálló bőrülések mögött egy kisebb tárolót alakítottak ki.

Az ára nettó 1,69 millió dollár, a kiszállításra viszont 2020 karácsonyáig még várni kell.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Wheelsage)

csoda | sportautó | sportkocsi | új | nyitott

FOLYTASD EZZEL

Újra büszkén szárnyal a Bentley legendás orrdísze

Ezt a három lejátszási listát pörgesd a kocsiban!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram