Close
Ezekkel a medvehagymás ételekkel hangolódj a tavaszra!

Ezekkel a medvehagymás ételekkel hangolódj a tavaszra!

Március első napjaiban, ha másért nem is, a friss medvehagymáért mindenképpen érdemes kilátogatni a piacra. A fantasztikus fűszernövény változatos módon felhasználható, készíthetünk belőle például krémlevest, pesztót és sörkorcsolyát is.

Medvehagyma-krémleves

Hozzávalók:

  • 1 csokor medvehagyma felaprítva
  • 2 dl főzőtejszín
  • 5 dl alaplé
  • 1 darab burgonya megpucolva, felkockázva
  • 1 evőkanál olaj
  • só, bors

Elkészítése:

  1. Egy lábasban felhevítjük az olajat, rádobjuk a feldarabolt medvehagymát, és pár percig gyakori keverés mellett kissé megpároljuk.
  2. Hozzáadjuk a burgonyát, sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük az alaplével. Nagyjából 15 percig főzzük.
  3. Botmixer segítségével a levest pürésítjük, majd tejszínnel behabarjuk. Krutonnal kínáljuk.

Pesztós spagetti

Hozzávalók:

  • spagettitészta megfőzve
  • egy csokor medvehagyma
  • 5 dkg parmezán
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 marék mandula vagy dió

Elkészítése:

  1. Aprítóba tesszük a medvehagymát, a parmezánt, a mandulát, valamint az olívaolajat és homogén állagúra pürésítjük. Ízlésünk szerint sózzuk.
  2. A frissen főtt tésztára halmozzuk, azonnal tálaljuk.

Sörkorcsolya

Hozzávalók:

  • 1 csomag előre elkészített pizzatészta
  • az előző recept szerint elkészített pesztó
  • 1 tojássárgája
  • 1 marék szezámmag

Elkészítése:

  1. A pizzatésztát kiterítjük és rákenjük a pesztót.
  2. Feltekerjük, és ujjnyi vastagságúra feldaraboljuk. Megkenjük a tojássárgájával, és megszórjuk a szezámmaggal.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 180 fokon aranybarnára sütjük.

 

Egyetlen serpenyő és néhány okosan összeválogatott hozzávaló kell ahhoz, hogy minden erőfeszítés nélkül fantasztikus tésztaételek kerüljenek az asztalra. Három receptet ajánlunk.

(Fotók: Getty Images)

krémleves | gasztronómia | recept | pesztó | spagetti

FOLYTASD EZZEL

Bajban vannak a bortermelők, mert nem isznak eleget a fiatalok

Egyszerű trükkök, amivel több fehérjét vihetsz be a szervezetedbe

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram