Március első napjaiban, ha másért nem is, a friss medvehagymáért mindenképpen érdemes kilátogatni a piacra. A fantasztikus fűszernövény változatos módon felhasználható, készíthetünk belőle például krémlevest, pesztót és sörkorcsolyát is.
Medvehagyma-krémleves
Hozzávalók:
- 1 csokor medvehagyma felaprítva
- 2 dl főzőtejszín
- 5 dl alaplé
- 1 darab burgonya megpucolva, felkockázva
- 1 evőkanál olaj
- só, bors
Elkészítése:
- Egy lábasban felhevítjük az olajat, rádobjuk a feldarabolt medvehagymát, és pár percig gyakori keverés mellett kissé megpároljuk.
- Hozzáadjuk a burgonyát, sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük az alaplével. Nagyjából 15 percig főzzük.
- Botmixer segítségével a levest pürésítjük, majd tejszínnel behabarjuk. Krutonnal kínáljuk.
Pesztós spagetti
Hozzávalók:
- spagettitészta megfőzve
- egy csokor medvehagyma
- 5 dkg parmezán
- 1 dl olívaolaj
- 2 marék mandula vagy dió
- só
Elkészítése:
- Aprítóba tesszük a medvehagymát, a parmezánt, a mandulát, valamint az olívaolajat és homogén állagúra pürésítjük. Ízlésünk szerint sózzuk.
- A frissen főtt tésztára halmozzuk, azonnal tálaljuk.
Sörkorcsolya
Hozzávalók:
- 1 csomag előre elkészített pizzatészta
- az előző recept szerint elkészített pesztó
- 1 tojássárgája
- 1 marék szezámmag
Elkészítése:
- A pizzatésztát kiterítjük és rákenjük a pesztót.
- Feltekerjük, és ujjnyi vastagságúra feldaraboljuk. Megkenjük a tojássárgájával, és megszórjuk a szezámmaggal.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 180 fokon aranybarnára sütjük.
Egyetlen serpenyő és néhány okosan összeválogatott hozzávaló kell ahhoz, hogy minden erőfeszítés nélkül fantasztikus tésztaételek kerüljenek az asztalra. Három receptet ajánlunk.
(Fotók: Getty Images)
recept | medvehagyma | spagetti | sörkorcsolya | pesztó
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!