Egy ideig még nem lehet síelni Olaszországban

Alig találni olyan európai országot, ahol működhetnek a síliftek.

2021. január 1-től az összes síterepet bezárták Szlovákiában, és a szállodák sem fogadhatnak új vendégeket. A szállodákban tartózkodó vendégek még kitölthetik a lefoglalt tartózkodási idejüket, de nem hosszabbíthatnak. A hotelek új foglalásokat – átmenetileg – már nem fogadhatnak 2021-re.

Szlovéniában a karácsonykor bevezetett zárás után ismét kinyithattak a síterepek, igaz, csak negatív koronavírusteszt bemutatásával lehet használni a lifteket.

Huszonnégy óránál nem régebbi negatív igazolást kell bemutatni, amelyet egy helyi tesztállomáson kell igazoltatni.

Itthon Eplényben létszámkorlátot vezettek be: az egy nap eladott jegyek számát ezerötszáz darabban maximalizálják. Az üzemeltetők számításai alapján a havas felületeket alapul véve legalább húsz négyzetméter hely fog jutni minden egyes sportoló számára. A mátraszentistváni pálya elzárt üzemi területnek minősül jelenleg, a pálya és a parkolók is le vannak zárva, ennek ellenére rengetegen másztak át a kerítésen és "megtapostak mindent, amit értek; havat, kerítést, kaput leszaggatva." Az elkészült hódombokat meg kell óvniuk az üzemeltetőknek, ezért a sípályára továbbra is tilos a belépés, és ott a szánkózás.

Olaszországban a szigorú lezárások következtében utazni sem nagyon lehetett az ünnepek környékén, értelmszerűen a sípályák is zárva maradtak. Az alpesi régiók képviselőinek kérését (még nem állnak készen az újrakezdésre) megfogadva, Roberto Speranza egészségügyi miniszter aláírta a rendeletet, melynek értelmében január 18-ig meghosszabbítják a pályák lezárását, vagyis jelen állás szerint leghamarabb január második felében indulhat a szezon – amennyiben addig nem romlik a helyzet.

Ez is érdekelhet:

Hazamentek a brit síelők a svájci karanténból

A koronavírus új nagy-britanniai mutációja nyomán karanténban tartott több száz brit turista tűnt el vasárnapra a britek körében közkedvelt Verbier svájci síparadicsomból.

(Források: Síelők.hu, Gazzetta.it, Fotók: Pixabay)

szezon | szabályok | lezárás | tilos | síelés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom