Megadóztatja a turistákat az egyik kedvelt ázsiai ország

Nagyjából ötezer forintnyi összeget kell majd pluszban fizetni.

Thaiföld jövőre turisztikai díjat fizettet az országba érkezőkkel, hogy ennyivel is támogassa a turizmus fellendítésével kapcsolatos projekteket.

Az ötszáz bahtos (kb. ötezer forintos) díj egy "turisztikai átalakítási alap" részeként segítené elmozdítani az ország tömegturizmusra épülő idegenforgalmát a fenntartható turizmus felé. A Thaiföldi Turisztikai Hatóság kormányzója szerint a cél az, hogy az első évben ötmilliárd bahtot gyűjtsenek be. Yuthasak Supasorn ugyanakkor azt is elárulta,

hogy a minőségi piacra akarnak összpontosítani.

Azt viszont még nem döntötték el, hogy az adót pontosan milyen módon fogják beszedni, egy bizottságnak azt is meg kell még határoznia, hogy a projektek mitől lehetnek jogosultak pénzügyi támogatásra.

Thaiföld a közelmúltban fokozatosan újranyitotta határait a külföldi turisták előtt, a napokban például a kötelező karantén idejét is lerövidítette, aminek értelmében a teljesen beoltott turisták már hét nap után már bárhová utazhatnak az országban. 

Ugyanakkor meglehősen szigorúak a bárhová utazás feltételei: szükség van beutazási engedélyre, továbbá egy olyan biztosítás igazolására, amely akár százezer dollárig fedezi az esetleges Covid miatti kezeléseket, legalább hét éjszakára előre le kell foglalni egy SHA Plus tanúsítvánnyal rendelkező szállodában való tartózkodást, valamint szintén le kell foglalni és előre kifizetni az összes szükséges helyszíni vizsgálatot, plusz természetesen be kell mutatni egy 72 óránál nem régebbi negatív tesztet is.

Itt pedig egészen új szemszögből ismerheted meg Thaiföldet, és nem szégyen, ha a díjnyertes kisfilm végén előveszed a zsebkendőt.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images, Pixabay)

thaiföld | turista | idegenforgalom | 2021 | adó

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom