Close
Nem ajándékozhatnak karácsonykor a mexikóiak, hogy ne terjesszék a koronavírust

Nem ajándékozhatnak karácsonykor a mexikóiak, hogy ne terjesszék a koronavírust

Mexikóban tényleg más lesz az idei karácsony. Legalábbis akkor, ha mindenki betartja az elnök kérését.

Andrés Manuel López Obrador azzal a felhívással fordult a mexikóiakhoz, hogy a koronavírus terjedésének megállítása érdekében kerüljék el a családi összejöveteleket, és idén ajándékot se adjanak egymásnak.

“Hagyjuk a karácsonyi ajándékozást későbbre!” – mondta Obrador, majd arra buzdította az embereket, hogy ne erőltessék idén az utazást, ha csak nincs valami igazán fontos teendőjük.

Az utóbbi napokban jelentősen megemelkedett a hivatalos fertőzések száma az országban, a halálozási adatok pedig a népesség arányaihoz mérten Mexikóban a negyedik legsúlyosabb a helyzet a világon India, Brazília és az Egyesült Államok mögött.

Obrador szerint különösen a nagyvárosokban – például a kilencmilliós Mexikóvárosban – lenne különösen fontos ezeknek az intézkedéseknek a betartása. Tedros Adhanom Ghebreyesus, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója a hét elején tartott sajtótájékoztatóján elmondta, Mexikó nagyon rossz állapotban van, és felszólította az ország vezetőit, hogy cselekedjenek a járvány lelassítása érdekében.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Business Insider, fotók: Pixabay)

mexikó | ajándékozás | elnök | karácsony | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Párizs főpolgármestere nagy port kavaró bejelentést tett: szerinte minden orosz részt vehetne az olimpián

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram