Close
Nem ajándékozhatnak karácsonykor a mexikóiak, hogy ne terjesszék a koronavírust

Nem ajándékozhatnak karácsonykor a mexikóiak, hogy ne terjesszék a koronavírust

Mexikóban tényleg más lesz az idei karácsony. Legalábbis akkor, ha mindenki betartja az elnök kérését.

Andrés Manuel López Obrador azzal a felhívással fordult a mexikóiakhoz, hogy a koronavírus terjedésének megállítása érdekében kerüljék el a családi összejöveteleket, és idén ajándékot se adjanak egymásnak.

“Hagyjuk a karácsonyi ajándékozást későbbre!” – mondta Obrador, majd arra buzdította az embereket, hogy ne erőltessék idén az utazást, ha csak nincs valami igazán fontos teendőjük.

Az utóbbi napokban jelentősen megemelkedett a hivatalos fertőzések száma az országban, a halálozási adatok pedig a népesség arányaihoz mérten Mexikóban a negyedik legsúlyosabb a helyzet a világon India, Brazília és az Egyesült Államok mögött.

Obrador szerint különösen a nagyvárosokban – például a kilencmilliós Mexikóvárosban – lenne különösen fontos ezeknek az intézkedéseknek a betartása. Tedros Adhanom Ghebreyesus, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója a hét elején tartott sajtótájékoztatóján elmondta, Mexikó nagyon rossz állapotban van, és felszólította az ország vezetőit, hogy cselekedjenek a járvány lelassítása érdekében.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Business Insider, fotók: Pixabay)

elmarad | ajándékozás | kérés | elnök | karácsony

FOLYTASD EZZEL

Funkos projektjével érkezik a Müpába a világ egyik legjobb jazzénekese

Így indították el a Disney+-t Közép-Európában

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom