Close
Közszeméremsértő trend terjed a népszerű turistacélponton

Közszeméremsértő trend terjed a népszerű turistacélponton

Csütörtökön két európai turistát vettek őrizetbe a Machu Picchun.

A francia és a svájci utazót a park felügyelő személyzete vette észre, amint az egyikük meztelenül pózolt, a másik pedig fotókat készített róla. A turistákat feljelentették, töröltették velük a fotókat, és közszeméremsértés miatt őrizetbe vették őket. A hatóságok emlékeztették a látogatókat, hogy tartsák be a látogatási szabályokat és a biztonsági személyzet ajánlásait a Machu Picchunál. “A világ csodáját tiszteletben kell tartani!” – írta a perui rendőrség a Twitteren.

A Machu Picchunál folyamatos problémát jelentenek a meztelenül pózoló turisták, és nem ez az első eset, hogy európaiaknak kell feleniük a tettükért.

A turistacélponton már 2014-ben meg kellett erősíteni a megfigyelést, miután trenddé vált a vetkőzés. 2013-ban egy ausztrál és egy új-zélandi turistát vettek őrizetbe, mert csupasz hátsójukról készítettek fotókat, amelyek később bejárták a perui közösségi médiát is. Olyan YouTube-videók is megjelentek a neten, amelyekben meztelen turistákat üldöznek a rendőrök. 2021-ben egy brit és egy francia turistát tartóztattak le ugyanezzel a váddal, később erkölcsi vétséggel vádolták őket a bíróságon.

A 15. századi inka fellegvárban évente mintegy 1,5 millió ember fordul, ami kevesebb, mint korábban volt, miután a perui kormány napi négyezer főben limitálta a látogatók számát. Emellett számos szabályt hoztak, hogy megelőzzék a világörökség megrongálását, többek között tilos fotóállványt és szelfibotot használni, és nem lehet belépni 5 kilónál nehezebb hátizsákkal sem.

Peru persze nemcsak a Machu Picchuból áll: ez az öt legjobb látnivaló az országban a legnépszerűbb célponton túl.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

machu picchu | trend | fotó | turista | meztelen

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Környezetvédők zártak le egy teljes autópályát: az aktivisták tüntetése az egész utat blokkolta Hollandiában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram