Close
Ezt a helyet szívesen katapultálnánk az ausztrál Aranypartról a Balatonra

Ezt a helyet szívesen katapultálnánk az ausztrál Aranypartról a Balatonra

Több mint tízezer strand – ennyi közül választhatnak az ott élők és az Ausztráliába látogatók. A szigetország Gold Coast névre keresztelt partszakasza mintegy 75 kilométer hosszú, érdekes szimbiózist alkot az épített környezet és az óceánpart. 1987-ben épült meg a Burleigh Pavilion, melyet idén az Alexander&Co. tervezőiroda álmodott újra.

Az elég erőteljesen retróba hajló enteriőr ugyanúgy hajaz a nyolcvanas évek beach Barbie-házaira, mint amennyire mégis mai, de felfedezhető benne egy kis Wes Anderson-os báj, és valahogy így képzeljük el Miami fénykorát is.

A hely egy multifunkcionális találkozóhely, mely önmagában mint épület is kellemes látvány. Egy tető alatt három vendéglátóhely is üzemel: a beach bar nyitva áll akár a strandról érkező szörfösök előtt is, akik le is öblíthetik magukról a sót és a homokot, a Pavilion, ami egy pizza és burgerterasz, illetve a nyitott konyhával üzemelő étterem a tervezettebb ebédek és vacsorák helyszíne.

A tulaj és az építészeti iroda szerették volna egy platformra hozni a nosztalgiát és a jelent, az Aranypart évtizedekkel ezelőtti hangulatát keverték a mai trendekkel és igényekkel a Burleigh Pavilionban.

Mindemellett a pasztell pink és menta színekben pompázó bútoroknál, a burkolatoknál is figyeltek a fenntarthatóságra, sok berendezési elem készült újrafelhasznált anyagokból.

De kár elemezni ezt a szemrevaló vendéglátóhelyet, inkább nézegessük a fotókat, melyeken néha feltűnik a háttérben a parti metropolisz és az óceán is. Nos, ilyen is lehet az Aranypart!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Anson Smart, Burleigh Pavilion)

FOLYTASD EZZEL
Látványos zebrákat festenek London utcáira
Méregdrága aranyszobor készült egy avokádós bagelről
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom