Close
Ezt a helyet szívesen katapultálnánk az ausztrál Aranypartról a Balatonra

Ezt a helyet szívesen katapultálnánk az ausztrál Aranypartról a Balatonra

Több mint tízezer strand – ennyi közül választhatnak az ott élők és az Ausztráliába látogatók. A szigetország Gold Coast névre keresztelt partszakasza mintegy 75 kilométer hosszú, érdekes szimbiózist alkot az épített környezet és az óceánpart. 1987-ben épült meg a Burleigh Pavilion, melyet idén az Alexander&Co. tervezőiroda álmodott újra.

Az elég erőteljesen retróba hajló enteriőr ugyanúgy hajaz a nyolcvanas évek beach Barbie-házaira, mint amennyire mégis mai, de felfedezhető benne egy kis Wes Anderson-os báj, és valahogy így képzeljük el Miami fénykorát is.

A hely egy multifunkcionális találkozóhely, mely önmagában mint épület is kellemes látvány. Egy tető alatt három vendéglátóhely is üzemel: a beach bar nyitva áll akár a strandról érkező szörfösök előtt is, akik le is öblíthetik magukról a sót és a homokot, a Pavilion, ami egy pizza és burgerterasz, illetve a nyitott konyhával üzemelő étterem a tervezettebb ebédek és vacsorák helyszíne.

A tulaj és az építészeti iroda szerették volna egy platformra hozni a nosztalgiát és a jelent, az Aranypart évtizedekkel ezelőtti hangulatát keverték a mai trendekkel és igényekkel a Burleigh Pavilionban.

Mindemellett a pasztell pink és menta színekben pompázó bútoroknál, a burkolatoknál is figyeltek a fenntarthatóságra, sok berendezési elem készült újrafelhasznált anyagokból.

De kár elemezni ezt a szemrevaló vendéglátóhelyet, inkább nézegessük a fotókat, melyeken néha feltűnik a háttérben a parti metropolisz és az óceán is. Nos, ilyen is lehet az Aranypart!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Anson Smart, Burleigh Pavilion)

Gold Coast | ausztrália | belsőépítészet | Burleigh Pavilion | építészet

FOLYTASD EZZEL

Rátaláltunk a kényelmes luxusra Magyarország egy varázslatos pontján

Így néz ki egy penthouse a világ legmagasabb lakóépületében

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom