Close
Ezt a helyet szívesen katapultálnánk az ausztrál Aranypartról a Balatonra

Ezt a helyet szívesen katapultálnánk az ausztrál Aranypartról a Balatonra

Több mint tízezer strand – ennyi közül választhatnak az ott élők és az Ausztráliába látogatók. A szigetország Gold Coast névre keresztelt partszakasza mintegy 75 kilométer hosszú, érdekes szimbiózist alkot az épített környezet és az óceánpart. 1987-ben épült meg a Burleigh Pavilion, melyet idén az Alexander&Co. tervezőiroda álmodott újra.

Az elég erőteljesen retróba hajló enteriőr ugyanúgy hajaz a nyolcvanas évek beach Barbie-házaira, mint amennyire mégis mai, de felfedezhető benne egy kis Wes Anderson-os báj, és valahogy így képzeljük el Miami fénykorát is.

A hely egy multifunkcionális találkozóhely, mely önmagában mint épület is kellemes látvány. Egy tető alatt három vendéglátóhely is üzemel: a beach bar nyitva áll akár a strandról érkező szörfösök előtt is, akik le is öblíthetik magukról a sót és a homokot, a Pavilion, ami egy pizza és burgerterasz, illetve a nyitott konyhával üzemelő étterem a tervezettebb ebédek és vacsorák helyszíne.

A tulaj és az építészeti iroda szerették volna egy platformra hozni a nosztalgiát és a jelent, az Aranypart évtizedekkel ezelőtti hangulatát keverték a mai trendekkel és igényekkel a Burleigh Pavilionban.

Mindemellett a pasztell pink és menta színekben pompázó bútoroknál, a burkolatoknál is figyeltek a fenntarthatóságra, sok berendezési elem készült újrafelhasznált anyagokból.

De kár elemezni ezt a szemrevaló vendéglátóhelyet, inkább nézegessük a fotókat, melyeken néha feltűnik a háttérben a parti metropolisz és az óceán is. Nos, ilyen is lehet az Aranypart!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Anson Smart, Burleigh Pavilion)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom