Close
A moszkvai The Y-ban egy kis Wes Andersont kapunk a rendelésünk mellé

A moszkvai The Y-ban egy kis Wes Andersont kapunk a rendelésünk mellé

Wes Anderson szürreális világának pillanatai néha egészen váratlan helyeken tudnak felbukkanni. Nemrég például Moszkvában nyitottak egy éttermet, amelynek enteriőrje a mester által rendezett filmek sajátos világát idézi.

Az orosz főváros újonnan felfejlesztett negyedében, Hamovnikiben találjuk a kétszintes The Y-t.

A puha színpalettával és eklektikus elemekkel megfestett étterem a megálmodói szerint színházi élményben részesíti a vendéget. A New York-i Asthetíque tervezőiroda alkotta meg az Anderson-esztétikára épülő helyet, ahol olyan érzésünk támadhat, mintha egy másik valóságban lennénk. Amíg odakint tipikus moszkvai hangulatképek vesznek körül, addig a négy fal között olyan, mintha egy színpadi előadás sűrűjébe csöppennénk – legalább is ezt mondják.

Azért annyira talán mégsem szálltak el a dizájnerek, mint ahogy a rendező szokott néha, amire a legjobb példa, hogy a földszinti kávézóban és étkezőben visszafogottabb környezet várja külön a gyerekeket is. Az emelet már valamivel formálisabb, ott a felnőttek számára bárt és privát étkezőket alakítottak ki.

Ha szétnézünk a tágas, nagy belmagasságú étteremben, kupola formájú lámpákat, nagyon sok zöldet és egy nyitott konyhát találunk. Minden helyiséget úgy dekoráltak ki, hogy az – kicsit utánozva a hetvenes évek francia bisztróinak világát – kontrasztos legyen a mellette lévővel. Valamennyi szoba koncepciója más és más.

A földszinti helyiségek világos és lágy pasztell árnyalatai nosztalgikus hangulatot idéznek, az emeleti bár és étterem viszont a formálisabb, elegánsabb vonalat követi.

A kialakításnál odafigyeltek arra, hogy a szomszédos helyiségekben használt anyagok a sárgaréz bevonatú asztaloktól kezdve a színben harmonizáló étkészleten át a semleges tónusú bútorokig kohézióban legyenek egymással.

Az Asthetíque amúgy a legmagasabb színvonalat képviselő vendéglátóhelyekre specializálódott, és már Oroszországban is működtet egy irodát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

FOLYTASD EZZEL
Ha az eddigi brutál drágulás nem lett volna elég: elképesztő árrobbanás történt az ingatlanpiacon
Ez jelenleg a világ legnépszerűbb építménye
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom