Close
Hamarosan megjelenik a világ legjobban várt Michelin-kalauza

Hamarosan megjelenik a világ legjobban várt Michelin-kalauza

Először osztják ki a Michelin-csillagokat a dubaji éttermeknek.

Még júniusban felfedi a Michelin Guide, melyek Dubaj legjobb éttermei. A város már eddig is kifejezetten népszerű célpont volt,

most azonban várhatóan a gasztroturisták is listájuk élére veszik.

– Bemutatjuk Dubaj gasztronómiájának legjavát, hogy tükrözze a város kifinomultságán túl a konyhák sokféleségét is, amelyet a város elhelyezkedése és történelme garantál – írta közleményében Gwendal Poullennec, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója.

Dubaj éttermei a nemzetközi konyha széles skáláját vonultatják fel,

miközben hangsúlyosan megjelenik benne a terület saját arab, emirátusi és közel-keleti gasztronómiai hagyománya és specialitásai is.

A város több mint kétszáz nemzetiségnek ad otthont, így nem meglepő, hogy a gasztronómia igazi olvasztótégelyeként is aposztrofálható. Emellett Dubaj olyan csúcskategóriás étteremláncokat is vonz, mint például a Nobu.

A Michelin Guide szigorú elvárásokat fogalmaz meg öt kritériummentén.

Ezek az alapanyagok minőségére, a konyhatechnológiai eljárásokra, az ízek harmóniájára, a séf személyiségének kifejezésére és az étlap egyediségére is vonatkoznak.

Az első Michelin Guide Dubaj új perspektívát nyit a város kulináris kínálatának sokszínűségének, kreativitásának és multikulturális jellegének felfedezésére.

A világhírű Michelin-csillagok mellett Bib Gourmand ajánlások is szerepelne a kalauzban. Ezek a helyek jellemzően alacsonyabb árfekvésű éttermek, amelyek háromfogásos étkezést kínálnak kifejezetten jó ár-érték arányban.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty Images)

Michelin | Michelin Guide | dubai | michelin-csillag | Bib Gourmand

FOLYTASD EZZEL

Ezzel az egyszerű zöldséggel sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért

Ezek a világ legjobb Martinijei

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram