Ha Milánóban autózol, könnyen lehet, hogy jobban kell majd figyelned a sebességre

Egyelőre még csak javaslatról van szó, mely jövő év első napján "aktiválódhat".

Milánó városi tanácsa 50 km/óráról 30-ra redukálná a sebességlimitet a városban a balesetek számának és súlyosságának csökkentése érdekében. A lassabban haladó autók ráadásul segítenék Milánót a levegő- és zajszennyezés elleni küzdelemben is.

Az érvelés szerint egy 50 km/óra sebességgel érkező autó és egy gyalogos vagy kerékpáros közötti ütközés szinte minden esetben halálos kimenetelű a nem autóval közlekedő számára, ezzel szemben a harmincnál történtő hasonló esetben gyakorlatilag soha nem az, illetve a következmények kevésbé súlyosak.

Harminc kilométeres sebességnél a reakcióidő és a fékút között tizenhárom métert tesz meg egy jármű, míg ötvennél  huszonnyolcat.

A javaslat előterjesztői szerint az intézkedés nem befolyásolná negatívan az átlagos menetidőt, sőt, éppen ellenkezőleg: a több üzemanyagot fogyasztó, több szmogot termelő és a biztonságra nézve veszélyesebb gyorsítások és fékezések elkerülése révén gördülékenyebbé tenné a közlekedést. És ez még mindig nem minden, merthogy a zöldhullám alkalmazásának köszönhetően az átlagsebességet is képes lenne növelni.

Amennyiben a városi tanács elfogadja a tervet, a változás 2024. január 1-jén lépne életbe. A nagyobb főútvonalakon továbbra is érvényben maradna az 50 km/óra.

Milánóban kis túlzással kevesebb kultikus történelmi emlékhely található, mint világhírű futballcsapat. Nincs végeláthatatlan homokos tengerpartja, nem zubognak körülötte vízesések, és nem szeli ketté folyó. Az olasz gazdasági és divatélet központjaként tündöklő város mégis az egyik legnépszerűbb olaszországi célpont, és kiváló hosszú hétvégés program abban az esetben is, ha nem focituristaként toppanunk be.

(Forrás: News Italy, fotók: Unsplash)

 

jelentős | korlátozás | javaslat | milánó | sebesség

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom