Close
Ha Milánóban autózol, könnyen lehet, hogy jobban kell majd figyelned a sebességre

Ha Milánóban autózol, könnyen lehet, hogy jobban kell majd figyelned a sebességre

Egyelőre még csak javaslatról van szó, mely jövő év első napján “aktiválódhat”.

Milánó városi tanácsa 50 km/óráról 30-ra redukálná a sebességlimitet a városban a balesetek számának és súlyosságának csökkentése érdekében. A lassabban haladó autók ráadásul segítenék Milánót a levegő- és zajszennyezés elleni küzdelemben is.

Az érvelés szerint egy 50 km/óra sebességgel érkező autó és egy gyalogos vagy kerékpáros közötti ütközés szinte minden esetben halálos kimenetelű a nem autóval közlekedő számára, ezzel szemben a harmincnál történtő hasonló esetben gyakorlatilag soha nem az, illetve a következmények kevésbé súlyosak.

Harminc kilométeres sebességnél a reakcióidő és a fékút között tizenhárom métert tesz meg egy jármű, míg ötvennél  huszonnyolcat.

A javaslat előterjesztői szerint az intézkedés nem befolyásolná negatívan az átlagos menetidőt, sőt, éppen ellenkezőleg: a több üzemanyagot fogyasztó, több szmogot termelő és a biztonságra nézve veszélyesebb gyorsítások és fékezések elkerülése révén gördülékenyebbé tenné a közlekedést. És ez még mindig nem minden, merthogy a zöldhullám alkalmazásának köszönhetően az átlagsebességet is képes lenne növelni.

Amennyiben a városi tanács elfogadja a tervet, a változás 2024. január 1-jén lépne életbe. A nagyobb főútvonalakon továbbra is érvényben maradna az 50 km/óra.

Milánóban kis túlzással kevesebb kultikus történelmi emlékhely található, mint világhírű futballcsapat. Nincs végeláthatatlan homokos tengerpartja, nem zubognak körülötte vízesések, és nem szeli ketté folyó. Az olasz gazdasági és divatélet központjaként tündöklő város mégis az egyik legnépszerűbb olaszországi célpont, és kiváló hosszú hétvégés program abban az esetben is, ha nem focituristaként toppanunk be.

(Forrás: News Italy, fotók: Unsplash)

 

javaslat | olaszország | milánó | sebesség | korlátozás

FOLYTASD EZZEL

Rekordot döntött tavaly a Budapest Airport forgalma: nézd meg, mennyien utaztak a fővárosból!

A világ egyik leghíresebb szellemvárosa olyan, mintha a Disney tervezte volna

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram