Close
Sok autós álma teljesülhet az arab sivatagban

Sok autós álma teljesülhet az arab sivatagban

Lehet tekerni a kormányt a homokban.

Az Abu-Dzabit átölelő dűnék a kötelező látnivalók közé tartoznak az Egyesült Arab Emírségekben, de az odajutás általában meglehetősen bajos. Eddig a legjobb megoldást egy tapasztalt túravezető leigazolása jelentette, most viszont akár saját magunk is kézbe vehetjük az irányítást, ugyanis hat különböző szintű túraútvonalat építettek ki a város körül, hogy minél többen élvezhessék a sivatagi porkavarást.

A hivatalosan Off-Road Driving in Abu Dhabi néven futó projekt keretében a város körüli homoksivatagban lehet kipróbálni a vezetési tudásunkat. Az útvonal érinti Al Ain oázisát, valamint Al Dhafrát is, ahol számos filmet forgattak már, többek között a Csillagok háborúja-sorozat 2015-ös részét, Az ébredő Erő-t.

Abu-Dzabi alapból kiváló úti cél az adrenalinfüggőknek, és azoknak is, akik csak közelebbi kapcsolatba szeretnének lépni a természettel.

Egy ilyen off-road túra pedig mindkét verziót tekintve izgalmas izgalmas opciónak tűnik.

A gyönyörű tájakon át kanyargó útvonalak változatos látnivalókat érintenek, beleértve a vadon élő állatok megfigyelésére kijelölt szpotokat, valamint az éjszakai táborhelyeknek megadott területeket is. A legrövidebb út teljesítésre körülbelül négy órát vesz igénybe, az ország legnagyobb homokdűnéin áthaladó leghosszabb etap pedig két teljes napon át tart.

A biztonság érdekében a sofőröknek legalább három járműből álló konvojban kell nekivágniuk az ellenőrző pontokkal ellátott sivatagi szakaszoknak. A kevésbé tapasztaltak vezetési tanfolyamra is jelentkezhetnek a nagy kaland előtt.

További részletekért ide érdemes kattintani.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Amerikai szívvel támadt fel a patinás olasz márka sportautója
Légzsákból készült ruhakollekció a Mercedesnél
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom