Close
Sok autós álma teljesülhet az arab sivatagban

Sok autós álma teljesülhet az arab sivatagban

Lehet tekerni a kormányt a homokban.

Az Abu-Dzabit átölelő dűnék a kötelező látnivalók közé tartoznak az Egyesült Arab Emírségekben, de az odajutás általában meglehetősen bajos. Eddig a legjobb megoldást egy tapasztalt túravezető leigazolása jelentette, most viszont akár saját magunk is kézbe vehetjük az irányítást, ugyanis hat különböző szintű túraútvonalat építettek ki a város körül, hogy minél többen élvezhessék a sivatagi porkavarást.

A hivatalosan Off-Road Driving in Abu Dhabi néven futó projekt keretében a város körüli homoksivatagban lehet kipróbálni a vezetési tudásunkat. Az útvonal érinti Al Ain oázisát, valamint Al Dhafrát is, ahol számos filmet forgattak már, többek között a Csillagok háborúja-sorozat 2015-ös részét, Az ébredő Erő-t.

Abu-Dzabi alapból kiváló úti cél az adrenalinfüggőknek, és azoknak is, akik csak közelebbi kapcsolatba szeretnének lépni a természettel.

Egy ilyen off-road túra pedig mindkét verziót tekintve izgalmas izgalmas opciónak tűnik.

A gyönyörű tájakon át kanyargó útvonalak változatos látnivalókat érintenek, beleértve a vadon élő állatok megfigyelésére kijelölt szpotokat, valamint az éjszakai táborhelyeknek megadott területeket is. A legrövidebb út teljesítésre körülbelül négy órát vesz igénybe, az ország legnagyobb homokdűnéin áthaladó leghosszabb etap pedig két teljes napon át tart.

A biztonság érdekében a sofőröknek legalább három járműből álló konvojban kell nekivágniuk az ellenőrző pontokkal ellátott sivatagi szakaszoknak. A kevésbé tapasztaltak vezetési tanfolyamra is jelentkezhetnek a nagy kaland előtt.

További részletekért ide érdemes kattintani.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Mark Webbernek ez a kedvenc autós útvonala Ausztráliában
90 éve aratott legendás győzelmet a Mercedes-Benz
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom