Close
Hogy lehet egy konténer ennyire elegáns?

Hogy lehet egy konténer ennyire elegáns?

Itt egy tökéletes példa arra, hogyan lehet meleg otthont varázsolni egy rideg konténerből.

És nem csupán kellemes kis fészek lett a két ipari szállítótartályból, hanem lényegében egy minimalista luxusotthon.

A konténerházat (Casa Contêiner Cosentino) Marilla Pellegrini álmodta meg a minden évben Sao Paulóban megrendezett CASACOR-ra, ami nemcsak a brazil nagyváros, hanem az egész amerikai kontinens legnagyobb építészeti, enteriőrdizájn és tájtervező kiállítása. A “Planet House” témájú eseményt nyár elején tartották meg idén immáron 33. alkalommal, összesen hetvenöt házat, apartmant, lakást, nappalit és egyéb életteret lehetett megtekinteni.

Marilla Pellegrini azt próbálta megmutatni – miután valamennyi felesleges és haszontalan részt eltávolított –, hogy az ilyen ipari jellegű, meglehetősen rideg és személytelen konténerek mennyire másként festenek, ha kis odafigyeléssel, szépérzékkel, megfelelő anyaghasználattal és nem utolsósorban némi kreativitással milyen megnyugtató és egyben modern környezetet tudnak teremteni.

A projektet az üresség esztétikája, az egyszerűség japán változata ihlette. Két konténer összekapcsolásával hozta létre a hatvan négyzetméteres otthont, amelynek egyik felében nappalit, konyhát és mosodát, a másikban hálószobát rendezett be.

A fehér színű anyaghasználatnak köszönhetően az egész ház jóval tágasabbnak tűnik, a természetes fény átjárásának hála pedig kellően világos.

A konyhában a mosogató elrejtésével további területet nyerhető, így jobban elférhetnek a vendégek az asztal körül. Másféle textúrát a fürdőszobában találunk, melynek melegségét a fabútorok biztosítják.

A tervező szándéka szerint a minimalista luxuskonténer stúdióként vagy vendégházként kezdhet új életet egy birtokon. Gyönyörű és szofisztikált formatervezése nyugodt és komfortos érzetet biztosít, gyakorlatilag bármilyen környezetbe tökéletesen passzol.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Cosentino.com)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom