Close
Hogy lehet egy konténer ennyire elegáns?

Hogy lehet egy konténer ennyire elegáns?

Itt egy tökéletes példa arra, hogyan lehet meleg otthont varázsolni egy rideg konténerből.

És nem csupán kellemes kis fészek lett a két ipari szállítótartályból, hanem lényegében egy minimalista luxusotthon.

A konténerházat (Casa Contêiner Cosentino) Marilla Pellegrini álmodta meg a minden évben Sao Paulóban megrendezett CASACOR-ra, ami nemcsak a brazil nagyváros, hanem az egész amerikai kontinens legnagyobb építészeti, enteriőrdizájn és tájtervező kiállítása. A “Planet House” témájú eseményt nyár elején tartották meg idén immáron 33. alkalommal, összesen hetvenöt házat, apartmant, lakást, nappalit és egyéb életteret lehetett megtekinteni.

Marilla Pellegrini azt próbálta megmutatni – miután valamennyi felesleges és haszontalan részt eltávolított –, hogy az ilyen ipari jellegű, meglehetősen rideg és személytelen konténerek mennyire másként festenek, ha kis odafigyeléssel, szépérzékkel, megfelelő anyaghasználattal és nem utolsósorban némi kreativitással milyen megnyugtató és egyben modern környezetet tudnak teremteni.

A projektet az üresség esztétikája, az egyszerűség japán változata ihlette. Két konténer összekapcsolásával hozta létre a hatvan négyzetméteres otthont, amelynek egyik felében nappalit, konyhát és mosodát, a másikban hálószobát rendezett be.

A fehér színű anyaghasználatnak köszönhetően az egész ház jóval tágasabbnak tűnik, a természetes fény átjárásának hála pedig kellően világos.

A konyhában a mosogató elrejtésével további területet nyerhető, így jobban elférhetnek a vendégek az asztal körül. Másféle textúrát a fürdőszobában találunk, melynek melegségét a fabútorok biztosítják.

A tervező szándéka szerint a minimalista luxuskonténer stúdióként vagy vendégházként kezdhet új életet egy birtokon. Gyönyörű és szofisztikált formatervezése nyugodt és komfortos érzetet biztosít, gyakorlatilag bármilyen környezetbe tökéletesen passzol.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Cosentino.com)

tartály | sao paulo | luxus | brazília | otthon

FOLYTASD EZZEL

Tizenkét év után újra megnyílik Ázsia legnagyobb vasútállomása

Úszó „szigetvárost” épít az óceánszint emelkedése miatt a kedvelt luxusnyaralóhely

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom