Megmentették a helyiek, újranyit a legendás fürdő

Péntektől újra kinyit Miskolctapolcán a Barlangfürdő a helyi vállalkozások összefogásának köszönhetően.

A város fürdőit, köztük a Barlangfürdőt két héttel ezelőtt zárták be a magas energiaárak és az infláció miatt. Később azonban a városvezetés és a helyi turisztikai vállalkozók arról egyeztettek, hogyan lehetne minél hamarabb újranyitni a fürdőt, ami egyesek szerint a város egyetlen turisztikai nevezetessége.

Sokan attól tartottak, ha a Barlangfürdő zárva lesz, akkor az a város idegenforgalmi szolgáltatóinak nagy részét csődbe viheti. Ez részben be is következett, a helyi szállásadók ugyanis arról számoltak be, hogy a fürdő bezárás után a vendégek sorban mondták le a foglalásaikat.

A fürdő újranyitásának érdekében a helyi vállalkozások összefogtak, és az egyeztetések során több mint 20 millió forintot ajánlottak fel a miskolctapolcai fürdő működtetésére.

A rövid távú cél, hogy a Barlangfürdő a hozzájárulásokkal december 31-ig működhessen, ugyanakkor hosszú távú megoldást keresnek a fürdő folyamatos nyitva tartására. Ennek érdekében a kamara a várossal együtt létrehoz egy turisztikai kerekasztalt, ahol a Barlangfürdővel kapcsolatos kérdésekkel is foglalkoznak majd, és a kormánnyal is próbálják felvenni a kapcsolatot.

A magas energiaárak miatt gyakorlatilag leáll az élet ebben a magyar városban, és az egyik kedvenc kirándulóhelyünkön is bezár minden harmadik szálloda.

(Forrás: Telex, fotók: barlangfürdő.hu, Getty Images)

barlangfürdő | újranyitás | összefogás | Miskolctapolca

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom