Close
Bezár az ország egyik legszebb fürdője is

Bezár az ország egyik legszebb fürdője is

Az energiaárak növekedése és az infláció miatt annyira megnőttek a költségek, hogy Miskolc a Barlangfürdő bezárása mellett döntött. 

A Selyemréti strand sem lesz nyitva október 10-től, két másik városi fürdőt pedig felújítás és karbantartás miatt zártak be. Az üzemeltető cégnél emiatt csoportos létszámleépítés zajlik: 110 embert bocsájtanak el. Az elküldött dolgozók már a felmondási idejüket töltik, többen közülük nyugdíj mellett dolgoztak.

Sárosi István, aki már majdnem egy évtizede dolgozott karbantartóként, nyilatkozott az RTL-nek:

Kilenc év után lapátra tettek, kollégám több, mint 10 éve ott van, őt is”.

“Először minden nyugdíjast elküldtek, ez a múlt héten volt. Most pedig délelőtt hívott a kollégám, hogy most plusz 57 embert bocsájtottak el” – mondta.

Az önkormányzat azt közölte, hogy a város a tagvállalatoknál ajánlott munkát az elbocsájtott dolgozóknak, a többieket pedig segítik abban, hogy minél hamarabb új állást találjanak.

Az országban több fürdő és uszoda is komoly gondokkal küzd a magas energiaárak miatt.

Sárváron 500 millió forint többletköltséggel számolnak. Van, ahol kevesebb szolgáltatás lesz elérhető, máshol pedig árakat emeltek. A Fürdőszövetség azonban nem számít tömeges bezárásra vagy létszámleépítésre. “Minden munkáltató mindent el fog követni azért, hogy a jól képzett szakembereket meg tudja tartani” – mondta Kántás Zoltán a szövetség elnöke. A fürdők üzemeltetéséhez azonban a kormánytól várnak segítséget.

A rezsiemelkedés egyik első magyarországi áldozata ez a hotel volt, de nemcsak hazánkban lesújtó a helyzet: többek között Németországban, Angliában és Franciaországban is nagy bajba kerültek a szolgáltatók.

(Forrás: RTL, képek: Getty Images)

rezsiemelés | bezárás | Miskolctapolca | miskolc | barlangfürdő

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram