Close
Meghitt hangulatban veszik fel a versenyt a villanyszámlával ezek a brit pubok

Meghitt hangulatban veszik fel a versenyt a villanyszámlával ezek a brit pubok

Nemrég írtunk arról, hogy mekkora bajba kerültek a brit kocsmák az energiaválság miatt. Ez a két hely kreatív megoldást talált a túlélésre.

A válságban felértékelődnek az innovatív ötletek, két brit kocsma pedig azt reméli, sikerül összekötnie a kellemest a hasznossal, és ez kihúzza a bajból.

A cornwalli Camelfordban található Masons Armsban mostantól minden hétfőn gyertyával világítanak, a trurói Thomas Daniell fogadó pedig októbertől jár el hasonlóan.

A gasztropub egyébként az utóbbi időben hétfőn és keddenként zárva tartott, hogy kompenzálja az ugrásszerűen megemelkedett villanyárakat.

Mint a Masons Armsot vezető Alan Woods elmondta, így próbálják meg felvenni a harcot az áram „uzsorás“ árával, ami tönkreteheti az üzletet, a változtatással ugyanakkor új atmoszférát is teremtenek. Mint hozzátette, a dolgok már akkor elszabadultak, amikor Nagy-Britannia kibukkant a járványkorlátozások tömege alól. 2020 márciusában, egy hónappal a járvány csúcsa előtt, körülbelül havi ezer font volt a villanyszámla, míg legutóbb már majdnem négyezer fontot kellett fizetniük.

Egy Michelin-csillagos étterem séfje is elmondta, mennyire fog ugrani a rezsijük, egy magyar hotel pedig bezár az elszálló energiaárak miatt.

(Forrás: Index, DailyMail, képek: The Thomas Daniell/Facebook, The Masons arms/Facebook)

kocsma | áram | pub | rezsi | energia

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram