Tízszeres rezsivel számol a nyolcadik kerületi Tilos a Tilos étterem, ám nem szeretnének megszorításokat bevezetni, és azt sem tartják jó ötletnek, ha hónapokra bezárnak.
A hely egészen 1995-ig a legendás Tilos az Á pincéje volt és alternatív koncerteknek adott otthont, miután újra megnyitott, kávézóként illetve étteremként üzemelt. Legutóbb a pandémia mért rá csapást, most pedig a háború és a megugró infláció valamint a rezsiárak veszélyeztetik.
Mint Nemes Mihály ügyvezető az ATV Híradójának elmondta, milliókkal többet kell majd fizetniük a rezsiért. Ahhoz, hogy túléljék a válságot, áremelésre kényszerülnek, ugyanakkor jóval többet kellene emelni, mint amennyit a vendégkör elbír.
Az indokolt az 30-40 százalék lenne, de ezt nem bírja el a fizetőképes kereslet, hozzánk ráadásul sok egyetemista jár. Nem gondolom, hogy az embereknek most 30-40 százalékkal lenne több pénzük
– vélekedett Nemes Mihály.
Meglepő megoldással álltak elő: nem terveznek időszakos bezárást, a fűtést is úgy állítják majd be, hogy a vendégek komfortosan érezzék magukat, és az étlapot sem rövidítik, hanem egyenesen kibővítik, méghozzá olcsóbb ételekkel:
Mi azért növeljük, hogy kerüljön bele olcsóbb, kisebb adag étel. Tapasjellegű, amit meg lehet venni 900 forintból, és mégis ettem valamit egy sörhöz"
– magyarázta az ügyvezető a műsorban. Az étterem vezetése tisztában van a vállalás jelentős üzleti kockázatával, de abban bíznak, hogy a változtatás sikeres lesz, mert ha nem, akkor tönkremennek.
Az egyik magyar városban már el is indult a drasztikus bezárási hullám a növekvő energiaárak miatt, egy Nobel-díjas fizikus pedig otthoni tésztafőzéshez ad takarékos tippeket.
(Forrás: Index, képek: Tilos a Tilos/Facebook)
rezsi | tilos a tilos | étterem | budapest | magyarország
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!