Close
Szokatlan ötlettel válaszol az elszálló árakra ez a budapesti étterem

Szokatlan ötlettel válaszol az elszálló árakra ez a budapesti étterem

Tízszeres rezsivel számol a nyolcadik kerületi Tilos a Tilos étterem, ám nem szeretnének megszorításokat bevezetni, és azt sem tartják jó ötletnek, ha hónapokra bezárnak.

A hely egészen 1995-ig a legendás Tilos az Á pincéje volt és alternatív koncerteknek adott otthont, miután újra megnyitott, kávézóként illetve étteremként üzemelt. Legutóbb a pandémia mért rá csapást, most pedig a háború és a megugró infláció valamint a rezsiárak veszélyeztetik.

Mint Nemes Mihály ügyvezető az ATV Híradójának elmondta, milliókkal többet kell majd fizetniük a rezsiért. Ahhoz, hogy túléljék a válságot, áremelésre kényszerülnek, ugyanakkor jóval többet kellene emelni, mint amennyit a vendégkör elbír.

Az indokolt az 30-40 százalék lenne, de ezt nem bírja el a fizetőképes kereslet, hozzánk ráadásul sok egyetemista jár. Nem gondolom, hogy az embereknek most 30-40 százalékkal lenne több pénzük

– vélekedett Nemes Mihály.

Meglepő megoldással álltak elő: nem terveznek időszakos bezárást, a fűtést is úgy állítják majd be, hogy a vendégek komfortosan érezzék magukat, és az étlapot sem rövidítik, hanem egyenesen kibővítik, méghozzá olcsóbb ételekkel:

Mi azért növeljük, hogy kerüljön bele olcsóbb, kisebb adag étel. Tapasjellegű, amit meg lehet venni 900 forintból, és mégis ettem valamit egy sörhöz”

– magyarázta az ügyvezető a műsorban. Az étterem vezetése tisztában van a vállalás jelentős üzleti kockázatával, de abban bíznak, hogy a változtatás sikeres lesz, mert ha nem, akkor tönkremennek.

Az egyik magyar városban már el is indult a drasztikus bezárási hullám a növekvő energiaárak miatt, egy Nobel-díjas fizikus pedig otthoni tésztafőzéshez ad takarékos tippeket.

(Forrás: Index, képek: Tilos a Tilos/Facebook)

tilos a tilos | budapest | rezsi | magyarország | étterem

FOLYTASD EZZEL

A Lamborghini olyan mézet készít, amelyet nehezebb beszerezni, mint egy luxusautót

Ezzel az egyszerű zöldséggel sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram