Egy uszoda megkérdezte a vendégeket, hogy hajlandók-e otthon zuhanyozni

Nemcsak itthon, de Nagy-Britanniában is küzdenek a szolgáltatók a megugró energiaárakkal.

Míg több kocsmát is a bezárás fenyeget, van, ahol gyertyával próbálják kiváltani a villanyvilágítást, és több vállalkozás is mintegy ötszáz százalékos áremelkedéssel számol az energiaköltségeket illetően.

A newcastle-i, jótékonysági szervezetként működő Jesmond uszoda és fitnessterem felmérést készített, amelyben ezt írta: „minden héten több mint ezer úszásoktatáson résztvevő vendég zuhanyzik, ami jelentős mennyiségű vizet és áramot jelent. Hajlandó lenne otthon zuhanyozni az uszoda helyett?”

Mint az üzemeltetési vezető, Phil Drape elmondta, a felmérés már a jövő évi költségvetés előkészítéseként készül, amikor lejár az energiaszerződésük. Jelenleg egy kilwattóráért 12 pennyt (mintegy 58 forintot) kell fizetni, a következő hat hónapra azonban ez 21 pennyre (körülbelül 100 forintra) drágul.

Ezt az összeget viszont nem akarják áthárítani a vendégekre, akik a szabadidejüket arra használják, hogy fittek legyenek és jól érezzék magukat.

A spórolásra emellett rengeteg más ötlet felmerült a különféle szolgáltatóknál: a middletoni The Crown Inn-nél már azon gondolkodtak, hogy egyszerűen nem fizetik ki a számlát, miután a következő hónapban az 200 százalékkal emelkedik, Walesben pedig a hűtők kikapcsolásától tartanak az élelmiszer-ellenőrök. A futballklubok áttehetik a meccseket délre, hogy ne kelljen bekapcsolni a reflektorokat a stadionban.

Nem Nagy-Britannia az egyetlen, ahol új megoldásokat kell kitalálniuk a szolgáltatóknak, Németországban szintén megváltozott körülményekre számíthatunk ha az ősszel vagy a télen odautazunk.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images, Jesmond Pool/Facebook)

uszoda | Nagy-Britannia | rezsi | áram | spórolás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom