Close
Egy uszoda megkérdezte a vendégeket, hogy hajlandók-e otthon zuhanyozni

Egy uszoda megkérdezte a vendégeket, hogy hajlandók-e otthon zuhanyozni

Nemcsak itthon, de Nagy-Britanniában is küzdenek a szolgáltatók a megugró energiaárakkal.

Míg több kocsmát is a bezárás fenyeget, van, ahol gyertyával próbálják kiváltani a villanyvilágítást, és több vállalkozás is mintegy ötszáz százalékos áremelkedéssel számol az energiaköltségeket illetően.

A newcastle-i, jótékonysági szervezetként működő Jesmond uszoda és fitnessterem felmérést készített, amelyben ezt írta: „minden héten több mint ezer úszásoktatáson résztvevő vendég zuhanyzik, ami jelentős mennyiségű vizet és áramot jelent. Hajlandó lenne otthon zuhanyozni az uszoda helyett?”

Mint az üzemeltetési vezető, Phil Drape elmondta, a felmérés már a jövő évi költségvetés előkészítéseként készül, amikor lejár az energiaszerződésük. Jelenleg egy kilwattóráért 12 pennyt (mintegy 58 forintot) kell fizetni, a következő hat hónapra azonban ez 21 pennyre (körülbelül 100 forintra) drágul.

Ezt az összeget viszont nem akarják áthárítani a vendégekre, akik a szabadidejüket arra használják, hogy fittek legyenek és jól érezzék magukat.

A spórolásra emellett rengeteg más ötlet felmerült a különféle szolgáltatóknál: a middletoni The Crown Inn-nél már azon gondolkodtak, hogy egyszerűen nem fizetik ki a számlát, miután a következő hónapban az 200 százalékkal emelkedik, Walesben pedig a hűtők kikapcsolásától tartanak az élelmiszer-ellenőrök. A futballklubok áttehetik a meccseket délre, hogy ne kelljen bekapcsolni a reflektorokat a stadionban.

Nem Nagy-Britannia az egyetlen, ahol új megoldásokat kell kitalálniuk a szolgáltatóknak, Németországban szintén megváltozott körülményekre számíthatunk ha az ősszel vagy a télen odautazunk.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images, Jesmond Pool/Facebook)

áram | áremelkedés | spórolás | Nagy-Britannia | uszoda

FOLYTASD EZZEL

Idén nem nyit ki az ország egyik legjobb síterepe

Elképesztő, mennyire befolyásolja még mindig az utazásunkat a koronavírus

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram