Close
Minden harmadik szálloda bezár a magyarok legkedveltebb kirándulóhelyén

Minden harmadik szálloda bezár a magyarok legkedveltebb kirándulóhelyén

A Magas-Tátrában a szállodák több mint harmada bezár az őszi, esős időszakban, az  újranyitás csak a téli síszezon kezdetén várható.

A magas energiaárak miatt a szállodatulajdonosok egy része úgy döntött, a téli szezonig átmenetileg bezár – adta hírül az Új Szó.

Lucia Blašková, a Magas-tátrai Regionális Idegenforgalmi Szervezet igazgatója úgy nyilatkozott: az őszi hónapokban, amikor lehűl a levegő és esősre fordul az idő, a szállodák egy része átmenetileg, a téli síszezon kezdetéig már az elmúlt években is bezárt, idén azonban a növekvő energiaárak miatt ezt jóval többen tervezik.

Az általuk elvégzett felmérés szerint a szállodatulajdonosok több mint harmada a bezárás mellett döntött.

Jó hír azonban, hogy a magas energiaárak miatt egyelőre az általuk megkérdezett vállalkozók egyike sem tervezi, hogy végleg bezárja a létesítményét.

A téli szezont azonban sötét felhő árnyékolja be. A növekvő költségek ellenére a szállodák már nem emelhetik tovább az árakat, azokat a vendégek ugyanis már nem lennének képesek megfizetni, így viszont kérdéses, hogy hogyan tudják kigazdálkodni a megemelkedett kiadásokat.

Szívesen nézegetnél varázslatos képeket a Magas-Tátráról? Ebben, ebben és ebben a cikkünkben ilyeneket mutatunk.

(Forrás: Új Szó, fotók: Getty)

magas-tátra | energiaválság | kirándulás | tátra | túra

FOLYTASD EZZEL

Budapest egyetlen karácsonyi listáról sem hiányozhat

Lubics Szilvia megnyerte az Antarktisz legkeményebb megmérettetését!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram