Close
Ezek az emberek elképesztő összegeket kasználnak az ügyetlen turistákon

Ezek az emberek elképesztő összegeket kasználnak az ügyetlen turistákon

Kína leghíresebb tavánál, a Nyugati-tónál több millió látogató fordul meg. A szelfik azonban nem mindig sikerülnek.

Ugyanis rengetegen ejtik bele a vízbe a mobiljukat. A helyi búvárok pedig megtalálták a piaci rést: egyesek akár napi 1500 dollárt (507 515 forintot) is megkeresnek azzal, hogy lemerülnek, hogy visszaszerezzék az utazók kezéből kicsúszott telefonokat.

Egy Huang Jijung nevű férfi főállásban végzi az elveszett telefonok felkutatását.

Merülésenként akár 220 dollárt (74 435 forintot) is elkér, attól függően, hogy fel kell-e vennie a búvárfelszerelést és milyen mélyre kell leúsznia.

Havonta körülbelül 4400 dollárt (1 488 709 forintot) keres a szolgálataival, ami ötgyermekes családapaként igen jól jön neki.

Mint mondja, a felesége és a gyerekei a szülővárosában, a dél-kínai Hunan tartományban élnek, ahová havonta legalább tízezer jüant (488 794 forintot) küld nekik.

Ez az a kínai vidék, ami művészek generációt ihlette meg, és úgy tűnik, a jövőben egyre többen merítenek majd inspirációt a távol-keleti országból.

(Forrás: Thrillist, képek: Getty Images)

kína | pénz | Nyugati-tó | mobil | mobiltelefon

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A kiváló borok és világhírű steakek hazája is megnyitja kapuit a távmunkások előtt

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram