Ezek az emberek elképesztő összegeket kasználnak az ügyetlen turistákon

Kína leghíresebb tavánál, a Nyugati-tónál több millió látogató fordul meg. A szelfik azonban nem mindig sikerülnek.

Ugyanis rengetegen ejtik bele a vízbe a mobiljukat. A helyi búvárok pedig megtalálták a piaci rést: egyesek akár napi 1500 dollárt (507 515 forintot) is megkeresnek azzal, hogy lemerülnek, hogy visszaszerezzék az utazók kezéből kicsúszott telefonokat.

Egy Huang Jijung nevű férfi főállásban végzi az elveszett telefonok felkutatását.

Merülésenként akár 220 dollárt (74 435 forintot) is elkér, attól függően, hogy fel kell-e vennie a búvárfelszerelést és milyen mélyre kell leúsznia.

Havonta körülbelül 4400 dollárt (1 488 709 forintot) keres a szolgálataival, ami ötgyermekes családapaként igen jól jön neki.

Mint mondja, a felesége és a gyerekei a szülővárosában, a dél-kínai Hunan tartományban élnek, ahová havonta legalább tízezer jüant (488 794 forintot) küld nekik.

Ez az a kínai vidék, ami művészek generációt ihlette meg, és úgy tűnik, a jövőben egyre többen merítenek majd inspirációt a távol-keleti országból.

(Forrás: Thrillist, képek: Getty Images)

búvár | kína | pénz | Nyugati-tó | mobiltelefon

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom