Close
Ebben a konténerétteremben készülnek a legütősebb street foodok

Ebben a konténerétteremben készülnek a legütősebb street foodok

Amikor már azt gondolnánk, hogy a 21. századi építészet nem tud újat mutatni a vendéglátásban, megjelenik egy brazil csapat, és konténerekből húz fel egy modern, rusztikus éttermet a világ legnyüzsgőbb városának kellős közepén.

Egy igazán aprócska, 4×40 méteres telken, Sao Paulo szíveben nyílt meg a Box st. névre keresztelt konténerétterem, amely rácáfol minden sztereotípiára, ami elsőként eszünkbe juthatna a nem mindennapi kivitelezésről.

A projekt alapvető célja az volt, hogy alacsony költségvetésből, a lehető legrövidebb idő alatt hozzanak létre egy olyan vendéglátóhelyet, ami vonzza majd a helyi lakosságot, és egyedülálló kialakításának köszönhetően szoros kapcsolatban van a külső térrel.

Az építészek a tervezési folyamat során számos módszert teszteltek a konténer telepítésére és belső kialakítására is, hiszen egyszerre kellett kényelmes közlekedést lehetővé tenni, és maximális funkcionalitást biztosítani.

Az éttermet végül aszimmetrikusan osztották fel, az elülső konténer hatalmas üvegfalakat kapott, hogy optikailag növelje az enteriőrt, és megteremtse a kertkapcsolatot. A hátsó konténerben pedig mosdót és tároló helyiségeket alakítottak ki. A két konténer összekapcsolásához az industrial építészeti stílusból jól ismert acélvázakhoz nyúltak, amely még inkább fokozta a hely rusztikusságát.

A belső terek kialakítása is hatalmas kihívást jelentett, ugyanakkor a kivitelezők arra törekedtek, hogy minél több természetes és olcsó alapanyagot használjanak fel. A falakat éppen ezért hőszigetelő lapokkal és OSB lemezekkel vonták be, a konténerek alapjául pedig kavicságyást használtak, amelyekhez komplett vízelvezető rendszereket is telepítettek, hogy egy nagyobb esőzést követően se ússzon el az étterem.

A hely kialakítása során alkalmazott rusztikusság visszaköszön a menüsoron is: a szerencsés brazilok brutális hamburgerekkel, gigantikus Buffalo Wingsekkel és prémium szendvicsekkel csillapíthatják az éhségüket.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Designboom)

dizájn | étterem | konténer | kortárs | street food

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram