Close
Ebben a konténerétteremben készülnek a legütősebb street foodok

Ebben a konténerétteremben készülnek a legütősebb street foodok

Amikor már azt gondolnánk, hogy a 21. századi építészet nem tud újat mutatni a vendéglátásban, megjelenik egy brazil csapat, és konténerekből húz fel egy modern, rusztikus éttermet a világ legnyüzsgőbb városának kellős közepén.

Egy igazán aprócska, 4×40 méteres telken, Sao Paulo szíveben nyílt meg a Box st. névre keresztelt konténerétterem, amely rácáfol minden sztereotípiára, ami elsőként eszünkbe juthatna a nem mindennapi kivitelezésről.

A projekt alapvető célja az volt, hogy alacsony költségvetésből, a lehető legrövidebb idő alatt hozzanak létre egy olyan vendéglátóhelyet, ami vonzza majd a helyi lakosságot, és egyedülálló kialakításának köszönhetően szoros kapcsolatban van a külső térrel.

Az építészek a tervezési folyamat során számos módszert teszteltek a konténer telepítésére és belső kialakítására is, hiszen egyszerre kellett kényelmes közlekedést lehetővé tenni, és maximális funkcionalitást biztosítani.

Az éttermet végül aszimmetrikusan osztották fel, az elülső konténer hatalmas üvegfalakat kapott, hogy optikailag növelje az enteriőrt, és megteremtse a kertkapcsolatot. A hátsó konténerben pedig mosdót és tároló helyiségeket alakítottak ki. A két konténer összekapcsolásához az industrial építészeti stílusból jól ismert acélvázakhoz nyúltak, amely még inkább fokozta a hely rusztikusságát.

A belső terek kialakítása is hatalmas kihívást jelentett, ugyanakkor a kivitelezők arra törekedtek, hogy minél több természetes és olcsó alapanyagot használjanak fel. A falakat éppen ezért hőszigetelő lapokkal és OSB lemezekkel vonták be, a konténerek alapjául pedig kavicságyást használtak, amelyekhez komplett vízelvezető rendszereket is telepítettek, hogy egy nagyobb esőzést követően se ússzon el az étterem.

A hely kialakítása során alkalmazott rusztikusság visszaköszön a menüsoron is: a szerencsés brazilok brutális hamburgerekkel, gigantikus Buffalo Wingsekkel és prémium szendvicsekkel csillapíthatják az éhségüket.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Designboom)

FOLYTASD EZZEL
Így tesz a környezet­tudatosságért a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron
Luxus spa és négyszáz lakásos társasház készül a központi pályaudvar köré Manchesterben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom