Close
Pipacsok és szőlőtőkék közt épült ez a fantasztikus olasz villa

Pipacsok és szőlőtőkék közt épült ez a fantasztikus olasz villa

Napestig kereshetnénk a jelzőket, ehelyett maradjunk annyiban, hogy egész egyszerűen lenyűgöző. A többit pedig mutatják szavak helyett a képek.

A Peter Pichler építészstúdió tervezte ezt az egészen lenyűgöző üveg- és betonvillát Olaszországban, egy dél-tiroli borászat tulajdonosai számára. A Termenóban található Kastelaz borászat régi épülete helyén készült el a ház, amelynél az építészek a hegyvonulatok formáiból inspirálódtak – volt miből, nem kicsit inspiráló a környezet a villa körül.

A villa geometrikus formái teljesen belesimulnak a tájba, így a közeli faluból szinte nem is látszik az épület. A patkó alaprajzú ház egy belső udvar köré rendeződik, színeiben pedig a krétafehér és a világosszürke dominál.

A házba egy barlangszerű bejáraton át jutnak a lakók, a villa maga pedig három szárnyra tagolódik: az egyikben található a nagy nappali, étkező és konyha, a másik két szárnyban pedig a hálószobák és a fürdők.

Minden helyiség világos és fényes, a táj teljesen betölti a tereket úgy, hogy mégis megmarad az intimitás érzése, különösen a hálószobákban.

Nem mondjuk, szívesen ébrednénk itt. Még több gyönyörű építészeti projektet nézegetnél? Akkor mutatjuk, miket imádtunk mostanában: ezt a rézkiegészítést kapott korzikai kolostort, ezt a romos enyészetből megmentett izlandi művészstúdiót, és ezt a 135 millió dolláros manhattani kilátást kínáló luxuslakást.

(Fotók: Gustav Willeit, Samul Holzner)

FOLYTASD EZZEL
Ezért a magyar ékszertervezőért rajonganak New Yorkban
Ezért tart több mint száz éve a barcelonai Sagrada Família megépítése
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Négy különleges whisky a whiskykészítés bölcsőjéből, a hűvös Skóciából...
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom