Close
Pipacsok és szőlőtőkék közt épült ez a fantasztikus olasz villa

Pipacsok és szőlőtőkék közt épült ez a fantasztikus olasz villa

Napestig kereshetnénk a jelzőket, ehelyett maradjunk annyiban, hogy egész egyszerűen lenyűgöző. A többit pedig mutatják szavak helyett a képek.

A Peter Pichler építészstúdió tervezte ezt az egészen lenyűgöző üveg- és betonvillát Olaszországban, egy dél-tiroli borászat tulajdonosai számára. A Termenóban található Kastelaz borászat régi épülete helyén készült el a ház, amelynél az építészek a hegyvonulatok formáiból inspirálódtak – volt miből, nem kicsit inspiráló a környezet a villa körül.

A villa geometrikus formái teljesen belesimulnak a tájba, így a közeli faluból szinte nem is látszik az épület. A patkó alaprajzú ház egy belső udvar köré rendeződik, színeiben pedig a krétafehér és a világosszürke dominál.

A házba egy barlangszerű bejáraton át jutnak a lakók, a villa maga pedig három szárnyra tagolódik: az egyikben található a nagy nappali, étkező és konyha, a másik két szárnyban pedig a hálószobák és a fürdők.

Minden helyiség világos és fényes, a táj teljesen betölti a tereket úgy, hogy mégis megmarad az intimitás érzése, különösen a hálószobákban.

Nem mondjuk, szívesen ébrednénk itt. Még több gyönyörű építészeti projektet nézegetnél? Akkor mutatjuk, miket imádtunk mostanában: ezt a rézkiegészítést kapott korzikai kolostort, ezt a romos enyészetből megmentett izlandi művészstúdiót, és ezt a 135 millió dolláros manhattani kilátást kínáló luxuslakást.

(Fotók: Gustav Willeit, Samul Holzner)

luxus | építészet | tirol | olaszország | üveg

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram