Megszületett a végső ítélet: kiderült, hogy folyadéknak számít-e a mogyoróvaj

Váratlan vita lángolt fel a Twitteren, amely jól mutatja, hogy mennyire itt az ideje a folyadékra vonatkozó biztonsági szabályok eltörlésének.

Előkerültek az emberek rejtett frusztrációi, amikor egy Patrick Neve nevű twitterező megosztotta csalódottságát, hogy nem vihette fel a mogyoróvajat a gépre a kézipoggyászában.

Elvileg persze tudjuk, hogy a krém állagú dolgok folyadéknak számítanak, de ha az ember kapkodva csomagol, könnyen lehet, hogy a táskájában marad egy-egy ominózus üveg, amitől aztán a biztonsági ellenőrzésnél meg kell válnia.

Ez történt a posztolóval is, aki még azt is megkérdezte a biztonsági őrtől, hogy a mogyoróvaj folyadéknak, gélnek vagy aeroszolnak számít-e. A poszt, amiben erről panaszkodik, váratlanul rárezonált az emberek érzéseire, több milliós nézettséget ért el, és válaszok hosszú sorát váltotta ki.

Még maga a Közlekedésbiztonsági Hivatal is válaszolt, és leírta, hogy a mogyoróvaj megfelel a folyadék azon definíciójának, mely szerint önmagában nincs alakja, hanem mindig a tárolóeszköz alakját veszi fel.

Ez a válasz azonban nem mindenkinek felelt meg, az egyik felhasználó szerint például ez a definíció pontosan illik a macskájára is. Volt azonban olyan is, aki filozófiai problémaként közelített a kérdéshez: "Volt nálam egy kis kenyér és mogyoróvaj."

A biztonsági őr felajánlotta, hogy csinálhatok belőle szendvicset, mielőtt kidobom a mogyoróvajat. De vajon az rendben lett volna, ha az egész üveget elhasználom?"

Az áldozatverseny igazi győztese azonban kétségtelenül az az anyuka, aki sírva fakadt, amikor folyadéknak vagy gélnek nevezték a tésztaszószát. Mindenesetre reméljük, hogy hamarosan eljön az idő, amikor örökre búcsút inthetünk a hasonló traumáknak a biztonsági ellenőrzésnél.

Persze, nem a mogyoróvaj volt a legfurább tárgy, amit amerikaiak a kézipoggyászban próbáltak felcsempészni a gépre. De olyan is akadt, aki ezt a csomagproblémát teljesen out of the box módon próbálta megoldani.

(Forrás: Thrillist, képek: Getty Images)

folyadék | biztonsági ellenőrzés | mogyoróvaj | folyadékszabály | krém

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom