Close
Megszületett a végső ítélet: kiderült, hogy folyadéknak számít-e a mogyoróvaj

Megszületett a végső ítélet: kiderült, hogy folyadéknak számít-e a mogyoróvaj

Váratlan vita lángolt fel a Twitteren, amely jól mutatja, hogy mennyire itt az ideje a folyadékra vonatkozó biztonsági szabályok eltörlésének.

Előkerültek az emberek rejtett frusztrációi, amikor egy Patrick Neve nevű twitterező megosztotta csalódottságát, hogy nem vihette fel a mogyoróvajat a gépre a kézipoggyászában.

Elvileg persze tudjuk, hogy a krém állagú dolgok folyadéknak számítanak, de ha az ember kapkodva csomagol, könnyen lehet, hogy a táskájában marad egy-egy ominózus üveg, amitől aztán a biztonsági ellenőrzésnél meg kell válnia.

Ez történt a posztolóval is, aki még azt is megkérdezte a biztonsági őrtől, hogy a mogyoróvaj folyadéknak, gélnek vagy aeroszolnak számít-e. A poszt, amiben erről panaszkodik, váratlanul rárezonált az emberek érzéseire, több milliós nézettséget ért el, és válaszok hosszú sorát váltotta ki.

Még maga a Közlekedésbiztonsági Hivatal is válaszolt, és leírta, hogy a mogyoróvaj megfelel a folyadék azon definíciójának, mely szerint önmagában nincs alakja, hanem mindig a tárolóeszköz alakját veszi fel.

Ez a válasz azonban nem mindenkinek felelt meg, az egyik felhasználó szerint például ez a definíció pontosan illik a macskájára is. Volt azonban olyan is, aki filozófiai problémaként közelített a kérdéshez: „Volt nálam egy kis kenyér és mogyoróvaj.”

A biztonsági őr felajánlotta, hogy csinálhatok belőle szendvicset, mielőtt kidobom a mogyoróvajat. De vajon az rendben lett volna, ha az egész üveget elhasználom?”

Az áldozatverseny igazi győztese azonban kétségtelenül az az anyuka, aki sírva fakadt, amikor folyadéknak vagy gélnek nevezték a tésztaszószát. Mindenesetre reméljük, hogy hamarosan eljön az idő, amikor örökre búcsút inthetünk a hasonló traumáknak a biztonsági ellenőrzésnél.

Persze, nem a mogyoróvaj volt a legfurább tárgy, amit amerikaiak a kézipoggyászban próbáltak felcsempészni a gépre. De olyan is akadt, aki ezt a csomagproblémát teljesen out of the box módon próbálta megoldani.

(Forrás: Thrillist, képek: Getty Images)

biztonsági ellenőrzés | krém | reptér | mogyoróvaj | folyadékszabály

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram