Close
Csak a szoknyáját fellibbentő Marilyn Monroe hiányzik ebből az angliai motelből

Csak a szoknyáját fellibbentő Marilyn Monroe hiányzik ebből az angliai motelből

Amerika és Hollywood aranykorában rakott szoknyás pin-up lányok és jóvágású férfiak hódítottak, a rádióból és a zenegépből Elvis, meg Chuck Berry diktálta a ritmust, a mozivásznon Marilyn Monroe és Audrey Hepburn tündökölt. Cukorka és neonszínek, hamburger és kóla, felhőtlen és könnyed hangulat – ezek voltak a legendás ötvenes évek a tengerentúlon, melyet most egy angliai hotel próbál megidézni.

Egészen pontosan szálloda, vagy még inkább motellánc, melyet az Egyesült Királyság több pontján (legfőképp Manchester és Bristol vonzáskörzetében) tervez beindítani a Soho House & Co. Az 1950-es évek Amerikája által ihletett egységek első tagja január végén nyitott meg Dél-Kelet Angliában, az oxfordshire-i Bucklandben.

Mollie’s Motel & Diner névre keresztelték a hetvenkilenc szobás motelt, amihez természetesen egy kis vegyesbolt (ingyen teával és kávéval a vendégeknek), valamint egy klasszikus stílusú étterem is tartozik.

Utóbbiban egész nap rendelhetünk tipikus amerikai reggelit tojással, avokádós pirítóssal, szalonnával, kolbásszal, füstölt lazaccal, gofrival és kukoricapehellyel.

Ebédre és délutánra mi más jöhetne, mint hamburger, grillcsirke, sajtos makaróni, nachos és kukorica.

A nosztalgikus ízeket gyümölcslevekkel, kávéval, szódával, turmixszal és shake-kel öblíthetjük le, ha pedig már nem ülünk autóba a nap további részében, jöhetnek a fajsúlyosabb italok, úgymint sör, bor, és különféle ismert koktélok a Mollie’s Mule-tól kezdve, az Espresso Martinin át a Bloody Maryig.

Ami a motel részét illeti, az ötvenes évek stílusjegyében hetvenkilenc szobát rendeztek be, közte a családival és emeletes ágyassal, de találunk king size ágyakkal felszerelt szobát is, melyekbe bársony foteleket és pamut ágyneműket raktak, a fürdőbe pedig Cowshed-termékeket és esőztető zuhanyfejeket.

Szerencsére a szobák technikai felszereltsége nem ragadt meg az 1950-es esztendők szintjén: mobiltöltő-állomásokat és wifit is igénybe vehetünk. Egy éjszaka ára ötven fonttól kezdődik.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

(Fotók: Mollie’s Motel & Diner)

Close