Itt a tökéletes morzsasüti receptje

A crumble, azaz a morzsasüti az egyik legnépszerűbb nyári desszert, hiszen gyakorlatilag bármelyik szezonális gyümölccsel elkészíthető, hogy aztán egy nagy adag vaníliafagylalttal még magasabb szintre emeljük.

Hozzávalók a morzsához:

  • 120 gramm liszt
  • 60 gramm porcukor
  • 60 gramm sótlan vaj

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 300 gramm alma
  • 30 gramm sótlan vaj
  • 30 gramm cukor
  • 115 gramm szeder, málna, áfonya, vagy eper
  • vanília fagylalt a tálaláshoz

Elkészítése:

Első lépés: Melegítsük elő a sütőt 17 fokra! Egy tálba beletesszük a lisztet és a porcukrot, majd 60 gramm vajat elmorzsolunk benne.

Második lépés: A keverék kétharmadát egy tepsibe szórjuk és 15 percig sütjük. Közben megpucoljuk az almát, felkockázzuk. Egy lábasba beletesszük a 30 gramm vajat, a cukrot és alacsony lángon karamellizáljuk. Ekkor hozzáadjuk az almát és három percig főzzük. Beletesszük a tetszőleges bogyós gyümölcsöt is, és tovább főzzük még néhány percig.

Harmadik lépés: A morzsára rákanalazzuk a gyümölcsöt, megszórjuk a maradék tésztakeverékkel és további 5-10 percre visszatesszük a sütőbe. Vanília fagylalttal tálaljuk.

A virágok élénk színeikkel és kellemes illatukkal bármelyik helyiség hangulatát meg tudják változtatni, azonban nemcsak szépek, hanem finomak és egészségesek is lehetnek. Vannak ugyanis olyan növények, melyek szirmai rendkívül jól felhasználhatók az ételek elkészítéséhez.

(Fotók: Getty Images)

crumble | desszert | morzsasüti | sütemény | édesség

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom