Close
Kizárólag ukrán menekültek dolgoznak ebben a frissen megnyíló étteremben

Kizárólag ukrán menekültek dolgoznak ebben a frissen megnyíló étteremben

Jurij Kovrizsenko ukrán szakács és társa, Olga Cibitovszka júliusban nyitja meg éttermét Londonban, a Brompton Roadon.

A Mriya (ukránul „álom”) névre keresztelt étterem egy stílusos neobisztró lesz, amely nemcsak a tradicionális fogások miatt került a figyelem középpontjába már működésének megkezdése előtt, hanem azért is,

mert ukrán menekülteket alkalmaz majd.

Az ismert ukrán séf, televíziós műsorvezető úgy fogalmazott: számukra ez több mint egy étterem. Egy lehetőség arra, hogy Ukrajnáról és annak identitásáról beszéljenek. Lehetőség az ukrán menekültek számára, hogy munkát találjanak és lehetőség arra is, hogy valami egyedit alkossanak Londonban, amely támogatást nyújtott számukra a nehéz időkben.

Az étterem étlapján klasszikus ukrán fogások szerepelnek, igaz, ezek mindegyikét kreatív módon gondolja újra a szobrászból lett séf, aki szerint

az ukrán konyha az egyik legkifinomultabb a világon.

A borscs és a Kijevi csirke mellett

megkóstolhatjuk a cukkinis palacsintát, a füstölt pisztrángot, valamint az ősi ukrán receptek szerint fermentált zöldségeket is. Természetesen nem hiányozhatnak a vodkás ételpárosítások sem, a borlapon pedig az ukrán bortermelők mellett grúz és más kelet-európai borok is szerepelnek.

Mint ismert, Jurij Kovrizsenko séf és társa, Olga Cibitovszka a háború kitörésekor rekedt az Egyesült Királyságban, éppen akkor, amikor vacsorát tartottak a londoni nagykövetségen. Azóta minden energiájukat arra fordítják, hogy adományokat gyűjtsenek. Az elmúlt időszakban húsz jótékonysági esten több mint négyszázezer fontot, azaz nagyjából 186 millió forintot gyűjtöttek össze.

(Forrás: Finedining Lovers, fotó: Richard Clatworthy és Getty Images)

ukrajna | ukrán menekültek | háború

FOLYTASD EZZEL

Ez vezetett a világhírű séf öngyilkosságához egy új elmélet szerint

A világ legjobb éttermének a helyén egykor imádott angol költő árult bélyeget

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram