Close
Ez a munka a Bahamákon úgy is csodálatosnak tűnik, hogy nem jár érte fizetés

Ez a munka a Bahamákon úgy is csodálatosnak tűnik, hogy nem jár érte fizetés

Itt egy szívet melengető lehetőség kilépni a komfortzónából és egyben segíteni egy egzotikus sziget élővilágának helyreállításában.

Bahamas Sabbatical névre keresztelték az Airbnb és az ország harminckét nemzeti parkját gondozó Bahama National Trust közös projektjét, amely öt szerencsésnek ajánl sorsfordító lehetőséget. A jelző nem túlzás, merthogy a kiválasztottak a megszokott életükből kilépve egy teljesen más világba csöppennek majd alkotói szabadság címszóval.

A két társaság közleménye szerint az akció elsősorban a Bahamákon pusztító hurrikánok okozta károk helyreállítása miatt indult, egyúttal jelzi, hogy az egzotikus szigetek visszatértek, és ismét várják a látogatókat.

A szigeteket felforgató Dorian-hurrikán elvonultával a Bahamák nem csupán a turistákat látja szívesen újra, hanem az üzleti élet szereplői felé is nyit. Ahogy Eric Carey, a Bahamas National Trust igazgatója elmondta, az Airbnb-vel való együttműködés hatalmas lehetőséget teremt a kultúrájuk és az erőforrásaik további megőrzésére, valamint a sokszínű ország és a bahamai életstílus megismertetésére a világgal.

Az áprilisra és májusra kiírt két hónapos program résztvevői helyi szakemberek irányításával dolgozhatnak a mezőgazdaságban, etikus halászattal foglalkozhatnak, továbbá segíthetnek a korallzátonyok helyreállításában is.

Három gyönyörű sziget, Andros, Exumas és Eleuthera jelenti majd az öt kiválasztott átmeneti lakhelyét. Androson mindjárt a világ harmadik legnagyobb korallzátony-rendszerének otthont adó North Marine Parkban működhetnek együtt szakemberekkel és Katie Storr természetfotóssal a korallok gondozásában. Exumán Andre Musgrove búvárral vár rájuk közös munka a szárazföldi és a tengeri ökoszisztéma helyreállítása kapcsán, plusz a tradicionális hajóépítés is a feladataik közé tartozik majd. Eleutherán pedig Omar McKlewhite kertészhez csatlakozva őshonos fákat szaporítanak, valamint ananászt termesztenek és teafarmot alakítanak ki.

A jelentkezés feltétele a betöltött tizennyolcadik életév, és hogy a pályázó rendelkezésre álljon 2020 áprilisától május végéig. De mindenek előtt a legfontosabb a tenni akarás és az elkötelezettség a sziget felé.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

új élet | alkotói szabadság | természet | munka | bahamák

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Mostantól nemcsak a poggyászok, hanem az utasok súlyát is leméri ez a légitársaság

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram