Close
Így még soha sem láthattuk a Magas-Tátra vonulatait

Így még soha sem láthattuk a Magas-Tátra vonulatait

Nagy Gábortól megszokhattuk már, hogy alkalmanként rendhagyóan mutatja meg a természetet. Ezúttal a Magas-Tátrát láthatjuk egészen különleges perspektívából. 

A fotós legutóbb Izland folyóit fényképezte le úgy, mintha azok vízfestékkel készült festmények lennének, most pedig a hazánkhoz legközelebb eső alpesi régió havas csúcsait örökítette meg – szintén nem hétköznapi módon.

“Valószínűleg azért, mert Magyarországon nincsenek nagy hegyek, az alpesi tájak iránti szeretetem már gyerekkoromban kialakult” – mondja a civilben a reklámszakmában dolgozó Gábor, aki majdnem minden évben meglátogatja a Magas-Tátrát, hogy megfigyelje, hogyan formálja a tájat az időjárás és az évszakok váltakozása.

A közelmúltban a hegység lengyelországi részén járt, ahol elég jelentős mennyiségű hó festette fehérre a tájat – mintegy háromméternyi esett két nap alatt. Ilyen extrém körülmények között nem tudta megközelíteni a kétezer-ötszáz méter körüli magasságban húzódó csúcsokat, de rábukkant néhány általa soha nem látott hegyláncra – méghozzá éppen a lába előtt.

És ha már ott volt, természetesen fotózott is. “A képeken folyóágyban megjelenő hatalmas köveket lehet látni, melyeket egy-két méternyi vastag hótakaró borít. A fényképek egy mínusz tizenhét fokban abszolvált huszonöt kilométeres túrán készültek, azt a látszatot keltve, mintha drónfelvételek lennének.”

A teljes sorozat ide kattintva látható.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Nagy Gábor)

magas-tátra | rendhagyó | hegy | fotó | nagy gábor

FOLYTASD EZZEL

Öt világvégi táj, amiről nehéz elhinni, hogy a valóságban is létezik

Hamarosan újra az eredeti, egzotikus útvonalán suhan az Orient Expressz

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom