Close
Így még soha sem láthattuk a Magas-Tátra vonulatait

Így még soha sem láthattuk a Magas-Tátra vonulatait

Nagy Gábortól megszokhattuk már, hogy alkalmanként rendhagyóan mutatja meg a természetet. Ezúttal a Magas-Tátrát láthatjuk egészen különleges perspektívából. 

A fotós legutóbb Izland folyóit fényképezte le úgy, mintha azok vízfestékkel készült festmények lennének, most pedig a hazánkhoz legközelebb eső alpesi régió havas csúcsait örökítette meg – szintén nem hétköznapi módon.

“Valószínűleg azért, mert Magyarországon nincsenek nagy hegyek, az alpesi tájak iránti szeretetem már gyerekkoromban kialakult” – mondja a civilben a reklámszakmában dolgozó Gábor, aki majdnem minden évben meglátogatja a Magas-Tátrát, hogy megfigyelje, hogyan formálja a tájat az időjárás és az évszakok váltakozása.

A közelmúltban a hegység lengyelországi részén járt, ahol elég jelentős mennyiségű hó festette fehérre a tájat – mintegy háromméternyi esett két nap alatt. Ilyen extrém körülmények között nem tudta megközelíteni a kétezer-ötszáz méter körüli magasságban húzódó csúcsokat, de rábukkant néhány általa soha nem látott hegyláncra – méghozzá éppen a lába előtt.

És ha már ott volt, természetesen fotózott is. “A képeken folyóágyban megjelenő hatalmas köveket lehet látni, melyeket egy-két méternyi vastag hótakaró borít. A fényképek egy mínusz tizenhét fokban abszolvált huszonöt kilométeres túrán készültek, azt a látszatot keltve, mintha drónfelvételek lennének.”

A teljes sorozat ide kattintva látható.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Nagy Gábor)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom