Close
Így még soha sem láthattuk a Magas-Tátra vonulatait

Így még soha sem láthattuk a Magas-Tátra vonulatait

Nagy Gábortól megszokhattuk már, hogy alkalmanként rendhagyóan mutatja meg a természetet. Ezúttal a Magas-Tátrát láthatjuk egészen különleges perspektívából. 

A fotós legutóbb Izland folyóit fényképezte le úgy, mintha azok vízfestékkel készült festmények lennének, most pedig a hazánkhoz legközelebb eső alpesi régió havas csúcsait örökítette meg – szintén nem hétköznapi módon.

“Valószínűleg azért, mert Magyarországon nincsenek nagy hegyek, az alpesi tájak iránti szeretetem már gyerekkoromban kialakult” – mondja a civilben a reklámszakmában dolgozó Gábor, aki majdnem minden évben meglátogatja a Magas-Tátrát, hogy megfigyelje, hogyan formálja a tájat az időjárás és az évszakok váltakozása.

A közelmúltban a hegység lengyelországi részén járt, ahol elég jelentős mennyiségű hó festette fehérre a tájat – mintegy háromméternyi esett két nap alatt. Ilyen extrém körülmények között nem tudta megközelíteni a kétezer-ötszáz méter körüli magasságban húzódó csúcsokat, de rábukkant néhány általa soha nem látott hegyláncra – méghozzá éppen a lába előtt.

És ha már ott volt, természetesen fotózott is. “A képeken folyóágyban megjelenő hatalmas köveket lehet látni, melyeket egy-két méternyi vastag hótakaró borít. A fényképek egy mínusz tizenhét fokban abszolvált huszonöt kilométeres túrán készültek, azt a látszatot keltve, mintha drónfelvételek lennének.”

A teljes sorozat ide kattintva látható.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Nagy Gábor)

fotó | fénykép | nagy gábor | magas-tátra | hegy

FOLYTASD EZZEL

Légiutas-kísérők elárulták, milyen fura kéréseket kapnak az első osztályon utazóktól

Az EU Magyarország számára is drasztikus döntést hozott: meghosszabbítják a gazdasági szankciókat Oroszország ellen

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram