Close
Egy magyar kocsma bejelentette, hogy a tiltások ellenére kinyit februárban

Egy magyar kocsma bejelentette, hogy a tiltások ellenére kinyit februárban

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete óva inti ettől, még akkor is, ha valóban kevés a kormány által nyújtott támogatás.

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) véleménye szerint a nagykanizsai vendéglátóhely kinyitása nem jogszerű, nem támogatható – közölte pénteken a testület. A nagykanizsai Resti Presszó & Söröző ugyanis a Facebook-oldalán jelentette be, hogy február elsejétől teljes nyitvatartási idővel és helyben fogyasztással megnyitja a vendéglátóegységet, írja a HVG.

Indokként azt írták, hogy

“az érvényben lévő korlátozásoknak eddig eleget tettünk, de mivel semmiféle támogatást nem kaptunk a kormány részéről (az út szélén lettünk hagyva) az ígéretek ellenére, gondolok itt a vállalkozásunk és bértámogatásra (amit nyújtanak, az vicc!!) így három hónap után mi sem kívánjuk tovább támogatni a kormány munkáját, főleg azok után, hogy az semmiféle eredményre nem vezet!”

Azt is hozzátették, hogy „február elsejétől szeretettel várjuk a rend őreit és a NAV dolgozóit, mivel úgy gondoljuk, hogy a döntésünket nem fogják támogatni, de ha erre van kapacitásuk és idejük, akkor a munkájuk elvégzése mellé egy jó kávéra mindig a vendégeink!”

A most kiadott közleményében a Magyar Vendéglátók Ipartestülete kijelentette, hogy

a vendéglátós kolléga elkeseredése emberileg érthető: a jelenlegi támogatások ebben a formában sajnos nem elegendőek a munkahelyek megtartására és a vendéglátóegységek fenntartására.

A szervezet szerint a tulajdonosok kifogytak tartalékaikból, a bértámogatások – amelyek valamelyest segíthetnének – kifizetésével komoly gondok vannak, a szervezet tagjainak kilencven százaléka a novemberi bértámogatást sem kapta még meg.

Az MVI ezért folyamatosan dolgozik javaslatok megfogalmazásával, egyeztet az illetékesekkel, támogatási kéréseiket is eljuttatják a döntéshozókhoz. Ugyanakkor óva intenek minden vendéglátóhelyet, hogy elégedetlenségük kinyilvánítására csatlakozzanak a fent említett kezdeményezéshez.

A vendéglátói szektor hatalmas károkat szenved el a korlátozások miatt, és ezeket a károkat a kiszállítások sem tudják teljes egészében fedezni; korábban a Jägermeister és a Magyar Turisztikai Ügynökség próbálkozott ezek megsegítésére létrehozott kampányokkal, ami egy jó irányba tett lépés, de kérdés, mire lesz elegendő.

A koronavírus okozta globálisan katasztrofális helyzetet nem csak ez a nagykanizsai kocsma elégelte meg: például egy kanadai orvos szerint tízszer nagyobb károkat okoznak a lezárások, mint amennyire hasznosak. A lengyel vállalkozók szintén besokalltak: ők a Mi kinyitunk! szlogennel január közepén egységes polgári engedetlenségben fellázadva jelentették be a kinyitást.

(Forrás: HVG, illusztrációk: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Itt kötöttünk életre szóló barátságot a natúrborokkal – Marlou Wine Bar & Store
Öt szabály az azonnal puha mézeskalácshoz
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Négy különleges whisky a whiskykészítés bölcsőjéből, a hűvös Skóciából...
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom