Close
Sziklaőrrel kapjuk vissza a Dunakanyart a héten

Sziklaőrrel kapjuk vissza a Dunakanyart a héten

Augusztus 16-tól már mindkét vágányon közlekedhetnek a vonatok Nagymaros és Szob között, így visszaáll az alapmenetrend a Budapest–Vác–Szob vonal teljes hosszán.

Június 9-én a heves esőzések következtében a Szent Mihály-hegyről soha nem látott mennyiségű, tízezer köbméternyi sár- és kőlavina öntötte el a vasúti pályát 1700 méteres szakaszon, mindkét vágányon ellehetetlenítve a vonatok közlekedését a Dömösi átkelésnél, Nagymaros és Zebegény között.

Az egyik pálya több, egyenként 10-30 méteres szakaszon sérült.

A károk helyreállítása a tervezettnél gyorsabb ütemben haladt, így július 30-tól Nagymaros és Szob között egy vágányon, módosított menetrend szerint megindulhatott a vonatközlekedés. A másik vágányon folytatták a munkálatokat, amelyek során speciális munkagépekkel tisztították meg a vasúti pályát a hordaléktól.

A további káresetek megelőzése érdekében a vasúttársaság a Nagymaros–Zebegény közötti szakaszon a támfal mögül időszakosan eltávolítja az esőzések során legördülő talajt és sziklákat. A Szent Mihály-hegynél lévő területet sziklaőrrel figyelik.

A Dunakanyar akár egy hétvégi kiruccanásra és last minute vakációhoz is kiváló helyszíneket szolgáltat. Nekivághatunk például emeletes vonattal, de ha behatóbban megismernénk a környéket, az autó is jó szolgálatot tehet.

(Forrás és képek: MÁV-csoport)

vonat | vasút | szob | zebegény | Dunakanyar

FOLYTASD EZZEL

Három luxus úti cél környezettudatos utazóknak

A világ legbarátságosabb városa ez az apró olasz település lett

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram