Nagyon rangos nemzetközi dizájndíjat nyert egy fiatal magyar tervező

Puskás Marcell vizuálművész, tervezőgrafikus, divatillusztrátor, és fiatal kora ellenére elmondhatja magáról, hogy a különleges és maradandó ügynökségi, illetve szabadúszó munkái mellett már a Red Dot Design Award is a zsebében van. Állt már a színpadon a Budapest Metropolitan University TEDx kapcsán, ahol stílszerűen Mick Jaggert és egy Rolling Stones-dalszöveget idézett a boldogságkeresés kapcsán. Akkor épp a Happiness Diary-t mutatta be, mely elnyerte a nívós díjat. Reméljük, minél előbb meglátja benne a fantáziát egy befektető, és concept műremekből kereskedelmi forgalomba emelt termék lesz belőle.

Marcell két éve készítette a Happiness Diary-t, mely azóta hosszú utat járt be. Elsődleges szándéka az volt, hogy összegyúrja a tervezőgrafikai tudásának legjavát, legyen az betűtervezés, könyvtervezés, infodizájn, és portfólióként elküldje a kész művet a világ top grafikai stúdiójának, remélve, hogy egyszer majd a jövőben együtt dolgozhatnak.

Természetes, hogy bekerülvén a munkaerőpiacra, hiányzott neki az egyetem nyújtotta szabadság, az, hogy kedvére alkosson, mindenféle megrendelő, brandbook vagy kreatívvezető nélkül. Mert mondják, hogy a kreatíviparban van a legnagyobb szabadság, de sajnos ez nincs így, a legtöbb grafikai terv előre meghatározott elképzelések mentén készül. Az egyéni szabadság és az egyetemi évek alatt megtapasztalt függetlenség hamar elveszik. A művész szerette volna újra átélni az alkotás örömét, így született meg a Happiness Diary. Sajátos terápiának is tekinthető, annak ellenére, hogy Marcell csak pár hónapig töltögette a naplót, mivel a készítése okozta neki az igazi eufóriát, nem a használata. Nem mellesleg pedig üresen sokkal szebb. Pár hónap után egyetlen mondatot írt bele:

"Sajnálom, hogy eddig összefirkáltalak. Remélem, megbocsátasz!"

A Red Dot Design Awardra két munkája nevezése között vacillált, végül a karácsonyi, ingyenesen letölthető képeslapcsomag helyett döntött a tükörrel felszerelt hangulatnapló mellett. Most nevezett először erre a megmérettetésre, és azonnal a díjazottak között találta magát.

Jelenleg szabadúszóként és ügynökségnél is dolgozik. Alkalmazott munkái mellett mindig szán időt arra, hogy saját szórakoztatására készítsen grafikai munkákat, mert ezekben tudja leginkább kiélni a kreativitását, és élvezni az alkotást.

Az internetes cikkeknek és megjelenéseknek hála a könyvet sok ember megismerte, és sokan szerették volna megvásárolni. Az alkotó befektetőket, támogatókat keres, akik segítenének abban, hogy a napló valóban megjelenhessen, és ne csak képeken gyönyörködhessünk benne, hanem a polcokon is ott heverjen, egyfajta oldschool applikációként.

Marcell munkáit itt érheted el.

Ez is érdekelhet:

Most ez a legjobb kreatív guide egy budapesti dizájntúrához

A budapesti new craft dizájnereket és showroomokat bemutató hiánypótló Makers of Budapest kreatív guide készítésének és megjelenésének kulisszáiról beszélgettünk a könyv projektmenedzserével, szerkesztőjével, szövegírójával, Hoffmann Petra dizájnteoretikussal.

(Fotók: Puskás Marcell)

reddot awards | dizájn | grafikus | nagy sztori | boldogság naplója

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom