Szívet melengető menüsor egy lakosztályétteremben, Szicília kedvelt fogásaival.
A napfényes őszi Szicíliát idézi meg november 3-án a Király utcai Table Budapest, ahol Dános Tamás iránymutatásával főzőkurzust tartanak. A helyszín egy egyedi belsőépítészeti dizájnnal kialakított hatalmas lakás lesz, ahol visszaköszön a nagypolgári hangulat.
Könnyed krémlevessel indít a kurzus, aztán egy gyors zöldségraguval folytatják a sort a résztvevők. Főételnek csőben sült tésztát készít a társaság, majd az egyik legklasszikusabb olasz édességgel, a cannolival zárul a foglalkozás.
A menüsor:
- Maccu leves
- Caponata
- Spenótos háromsajtos manicotti
- Cannoli variációk
- Ital: Villa Sandi prosecco, Cecchi Chianti Classico (1-1 dl/fő)
Dános Tamás már több mint egy évtizede forog a budapesti vendéglátásban, eleinte főként a bárpult volt a terepe, később bárok és lendületes szórakozóhelyek koncepcióit álmodta meg, de a főzés is nagyon komolyan érdekelte. Szerepelt a Konyhafőnök első szériájában, a TV Paprikán több évig saját főzőműsora volt, a Teka és a Makifood főzőiskola oszlopos tagjaként elhivatottan tanította a főzni vágyókat. 2019-től a Kitchen Aid magyarországi nagykövete.
A három-négy órás kurzus ára 20 000 Ft/fő, további részletek errefelé találhatóak.
Ez is érdekelhet:
dános tamás | budapest | olasz | főzés | szicília
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!