Nagytestű kutyákkal indít kísérleti programot a spanyol vasút

Nyitottabb lesz a négylábúak felé ország nemzeti vasúttársasága, a Renfe.

Egészen idáig csak maximum tízkilós kutyákat lehetett utaztatni a vonatokon, szeptember 15-tól azonban 35 euróért elkezdtek jegyeket árulni a nagyobb, de negyven kiló alatti állatoknak is.

A kísérleti program három hónapon keresztül zajlik a Madrid-Barcelona vonalon a Purina eledelgyártó cég közreműködésével, ami hasznos tippeket tartalmazó kézikönyvet készített arról, hogy hogyan lehet problémamentes az utazás az állatokkal. Azt tanácsolják például, hogy

vigyük magunkkal a kutya kedvenc takaróját és hangtalan játékát,

valamint, hogy három órával az indulás előtt már ne kapjon enni, hogy ne szédüljön, illetve, hogy vigyük el előtte sétálni nemcsak praktikus okokból, de megnyugtatásképp is.

Utasonként csak egy nagy kutya utazhat a vonaton, vonatonként pedig maximum kettő, akik egy vagonban, speciális ülésszetten kapnak helyet.

Ezenkívül szájkosarat és nem nyúló pórázt kell viselniük. A súlyhatár azt jelenti, hogy a német dogoknak és bernáthegyiknek valószínűleg továbbra is le kell mondaniuk a kötött pályás zakatolásról.

A nyáron az olasz vonatok is kedves gesztussal csábították utazásra a gazdikat,  aki viszont mégis az autózásnál maradna, jó, ha ezt tudja a kutyákról.

(Forrás: The Mayor, képek: Getty Images, Unsplash)

vonat | nagytestű | utazás | kutya | vasút

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom