Close
A Tatuin bolygón is lehetne ez a minden luxussal felszerelt sivatagi hotel

A Tatuin bolygón is lehetne ez a minden luxussal felszerelt sivatagi hotel

Földöntúli háttér, zavartalan, érintetlen környezet, szélsőséges klíma, teljes csend. Dolgok, melyek egy sivatagban felhúzott szállodára mind igazak lehetnek. Most bemutatjuk a namíbiai Sossusvlei Desert Lodge-t, amely fény- és hangszennyezéstől mentes, de még fenntartható és elképesztően stílusos is. 

Namíbia fővárosától, Windhoektól kicsit több mint egyórás repülőútra kell számítani, ha valaki a megszokott tengerparti idillt extrémebb, de nem kevésbé gyönyörű helyre cserélné. Terepjáróval négyszáz kilométert kell megtenni a szállásig, de akár magángépek fogadása is alkalmas a Desert Lodge-hoz közeli leszállópálya.

A Namib-sivatag körülbelül Magyarország-méretű, és arról is híres, hogy a világ legnagyobb homokdűnéi arra találhatóak. Évi átlagos csapadékmennyiség ötven milliméter, de vannak olyan részei, ahol a megfigyelések alapján még sosem esett az eső.

A Sossusvlei Desert Lodge éppen egy, a Nemzetközi Sötét Égbolt Szövetség által jóváhagyott csillagoségbolt-parkkal határos, ezért aztán garantált a fényszennyezés hiánya.

Összesen tíz lakosztályt találunk náluk, melyekhez mind privát kis terasz tartozik, némelyiknél medencével, száznyolcvan fokos sivatagi kilátással, kandallóval, luxus fürdőszobával. Az épületegyüttes legmutatósabb része az üveg-kő-acél kombinációra építő épületrész.

A hotel olyan izgalmas programokat kínál a vendégeinek, mint például a csillagásszal együtt töltött este, ahol a mini obszervatórium távcsövének segítségével fedezhetik fel a végtelen égboltot. Helikopteres túrákat is indítanak, van lehetőség hőlégballonnal utazni, sőt, dűnesétákhoz is lehet csatlakozni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Sossusvlei Desert Lodge)

sossusvlei desert lodge | sossusvlei | namíbia | andbeyond

FOLYTASD EZZEL

Ha Róma környékén jársz, ezt a gyönyörű helyet nem hagyhatod ki

Megnéznéd a Niagara-vízesést az Eiffel-torony tetejéről nyolcszáz forintért?

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom