A krémes avokádós shake zöld teát és gyömbért is tartalmaz. Míg előbbi kiváló koffeinforrás a nap elindításához, utóbbi az emésztést is támogatja, sőt, zsírégető hatása miatt a fogyókúrázók egyik kedvelt alapanyaga. Egészséges és finom. Kell ennél több?
Hozzávalók négy adaghoz:
• 2 csésze víz
• zöld tea
• 1 csészényi aszalt szilva kimagozva, egy éjszakán át áztatva
• 1 kis darab reszelt gyömbér (szeletelt)
• 2 csésze mandulatej
• 2 evőkanál méz
• 2 evőkanál mandulavaj
• 1 avokádó
Elkészítése:
Első lépés: Egy kisméretű lábasban felforraljuk a vizet, beleteszünk két filter zöld teát, hozzáadjuk az előzetesen beáztatott aszalt szilvát és a reszelt gyömbért, majd lefedjük. Addig pihentetjük, amíg szobahőmérsékletűre nem hűl.
Második lépés: A filtereket eltávolítjuk, majd a teát az áztatott aszalt szilvával és a gyömbérrel a turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a mandulatejet, a mézet, a mandulavajat és az avokádót, majd homogén állagúra turmixoljuk.
Harmadik lépés: Poharakba öntjük és ízlésünk szerint cukormentes kakaóporral megszórva kínáljuk.
(Fotók: Getty)
shake | reggelire | egészséges | tipp | ital
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!